Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:48:23

Ринок праці мовою цифр

11.08.2023   13:17Агенцiя

Протягом січня-липня поточного року на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 13,2 тис. безробітних громадян, кожного 2-го з яких охоплено активними програмами сприяння зайнятості.

Зокрема, 2,9 тис. працевлаштовано, 183  особи скеровано на професійне навчання, 272 особи залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 3,7 тис. – до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. Крім того, службою зайнятості видано 231 ваучер на навчання громадянам для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці.

Станом на 1 серпня в області налічувалось 4,6 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 833 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце в області – черга з 5 осіб.

На жаль, через втрату значної кількості підприємств пропозицій від роботодавців суттєво поменшало. Так, за 7 місяців поточного року служба зайнятості мала 4,5 тис. вакансій  - на 22% менше аналогічного показника 2022 року.
Аби зберегти робочі місця та сприяти створенню нових служба зайнятості пропонує роботодавцям програми фінансової підтримки. Зокрема, можна отримати допомогу по частковому безробіттю, а за працевлаштування окремих категорій безробітних, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця гарантовані компенсаційні виплати.  

Також в рамках урядового проєкту «єРобота» діють програми підтримки підприємництва, за якими можна, за умови створення робочих місць (що є ключовою вимогою), отримати грантові кошти на започаткування або розвиток бізнесу. Так, за час дії програми «Власна справа» (з липня минулого року) позитивні рішення щодо надання мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу, а це від 50 до 250 тис. грн,  отримали 174 мешканці області. Сума фінансової підтримки їх бізнесу від держави склала понад 40 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення близько 400 нових робочих місць.
Крім того, цього року стартувала програма «Грант для ветеранів», за якою до 1 млн грн на старт або розвиток бізнесу можуть отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя.
Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv


Підготувала Світлана Шеремет
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини