Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:26:23

Поліцейські офіцери громад Чернігівщини пройшли тренінг з ефективного реагування на повідомлення про домашнє насильство

11.08.2023   12:34Агенцiя

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський провів оперативну нараду з усіма ПОГами області та відзначив важливість протидії домашньому насильству в умовах воєнного стану.

Протидія домашньому насильству – один із пріоритетних напрямків роботи поліції. Поліцейські тримають на контролі всі родини, де систематично відбувається домашнє насильство. Їхнє завдання також – професійна консультація постраждалих від домашнього насильства.

Під час наради учасники розглянули загальний стан справ у сфері протидії домашньому насильству та окремі випадки в різних населених пунктах області.

– Кожен з вас максимально наближений до громадян, які проживають на вашій території обслуговування. Поліцейський офіцер громади – це той, хто перебуває на зв’язку у режимі 24/7. Це не просто робота, а покликання. Наголошую: поліцейським необхідно підвищити рівень проведення профілактичної роботи з кривдниками, які перебувають на обліку. Також зверніть особливу увагу на підвищення рівня інформування постраждалих від домашнього насильства про їх права та соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, – сказав Володимир Нідзельський.

В ГУНП в Чернігівській області поліцейські офіцери громад пройшли тренінг з ефективного реагування на повідомлення про домашнє насильство. Правоохоронці отримали нові знання та практичні навички, які дозволять більш кваліфіковано надавати допомогу потерпілим, що телефонують у поліцію. Учасники тренінгу також ознайомились зі змінами у нормативно-правовій базі, що стосуються домашнього насильства.

– Поліцейський офіцер громади завжди має бути готовим до реагування на нестандартні ситуації та непередбачувані обставини. Також потерпіла чи потерпілий не завжди хочуть писати звернення до поліції щодо домашнього насильства. Тому з такими людьми треба проводити окрему роботу, залучати місцеві та державні органи, соціальні установи та громадські організації, що дотичні до вирішення проблем в сім’ях громадян. Людям необхідно детально роз’яснити, яку допомогу вони можуть отримати, та пояснити, що замовчування випадків домашнього насильства призводить до повторного вчинення насильства, досить часто в більш жорсткій формі, – каже інспектор відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності поліції області Марія Калач.

Учасники опрацьовували механізм реагування на повідомлення, спілкування з дітьми, які постраждали від насильства, особливості комунікації з різними віковими групами із урахуванням психологічного стану.

Поліція закликає не замовчувати домашнє насильство. Якщо ви потерпаєте від домашнього насильства, стали його свідком чи помітили зміни в поведінці знайомої людини, то не залишайтесь осторонь – звертайтеся до поліції. Важливо вчасно усвідомити проблему, оцінити її можливі наслідки та звернутися по кваліфіковану допомогу.

У випадках домашнього насильства або його загрози ви можете звернутися до територіального органу поліції або за телефоном 102.

 

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини