Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:11:47

Олександр Ломако зустрівся з депутатками Бундестагу Німеччини

03.08.2023   08:35Агенцiя

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако 1 серпня провів зустріч із Каролін Отте та Деборою Дюрінг. Парламентарки є представницями Партії Зелених, що входить до правлячої урядової коаліції Німеччини.


 Розмова була зосереджена на впровадженні реформи в децентралізації в Україні, викликах, які стоять перед Черніговом, як відбувається взаємодія нашого міста з міжнародними партнерами та двома німецькими містами-побратимами — Аахен та Меммінген. А також представниць Бундестагу цікавило бачення органів місцевого самоврядування Чернігова стосовно відбудови міста.

— Бачення громад, в тому числі, і Чернігова щодо процесу відновлення — громади мають бути залучені до визначення пріоритетів.  Процес відновлення не повинен будуватися згори вниз. Я думаю, що Німеччині це добре зрозуміло, а ми це тільки будуємо. Демократія і управління в демократичних країнах навпаки будується знизу вверх, коли першочергові пріоритети з відновлення визначають громади і це враховується урядом під час розподілу коштів, — говорить Олександр Ломако.

Крім того, у питанні розподілі коштів між окремими населеними пунктами, які держава Україна отримає від міжнародних партнерів для відбудови, потрібно враховувати умови в яких опинилися конкретні міста  — хтось поблизу лінії фронту, а хтось за сотні кілометрів від, що впливає на наповнення місцевих бюджетів та можливості громад для розвитку.

— Урядова регіональна політика щодо відновлення України має це враховувати. Регіони, які більше постраждали і потребують більшої підтримки, там мають будуватися об'єкти, які стануть магнітами для потенційних інвесторів. А це робочі місця та наповнення бюджетів податками. Ми зацікавлені і вимагаємо максимальної прозорості розподілу коштів, які Україна отримуватиме від міжнародних партнерів, — наголосив в.о. міського голови.

Цікавилися парламентарки і тим, якими принципами керується Чернігів, співпрацюючи з міжнародними парнерами та залучаючи їх допомогу для відбудови міста. Олександр Ломако розповів, що місто не просить допомоги у вигляді грошей, які мають надійти в бюджет, натомість пропонує партнерам самостійно реалізовувати конкретні проєкти, визначивши виконавця робіт, контролюючи витрати, якість та хід робіт. Такий підхід дозволяє будувати довірливу та довготривалу співпрацю. Також Чернігів зацікавлений в іноземному досвіді та фахівцях, внесок яких дозволить переосмислити простір нашого міста і зробити його більш сучасним.

Говорили під час зустрічі і про те, на яких цінностях має будуватися Україна, аби стати членом європейської сім'ї.

— Будуючи нову країну, ми хочемо це робити на спільних із європейськими партнерами цінностях демократії — свободі слова, справедливій судовій системі, реформуванні правоохоронних органів, сильному місцевому самоврядуванні без утисків з центру. Без цього Україна не зможе побудувати сильну країну, яка буде членом європейської сім'ї, — висловив думку Олександр Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини