Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 12:03:26

Чергова допомога латвійців та пілотний проєкт Open Door Ukraine: про що говорили іноземні делегації в ОВА

03.08.2023   08:30Агенцiя

Частину допомоги, яку Уряд Латвії планує виділити цьогоріч на відновлення України, буде спрямовано на капітальний ремонт декількох закладів у Чернігівській області. Яких саме – представники ПРООН та Посольства Латвійської Республіки в Україні обговорили на черговій зустрічі в ОВА, присвяченій цьому питанню.

Зібрання погодило п’ять об’єктів: два дитячі садочки у Чернігові та Киїнці, школа у Старому Білоусі, харчоблок в обласній дитячій лікарні та другий корпус ліцею у Талалаївці. Найближчим часом сторони мають підписати відповідний договір.

    «Це дуже суттєва підтримка нашої області. Дякуємо, що разом з нами у такий складний час. Зі свого боку, зробимо все можливе для пришвидшення процесу, щоб роботи стартували вчасно», – наголосив перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

Дякував Костянтин Мегем за допомогу і нідерландській організації «Open Door Ukraine» (ODU), яка реалізує у Новоселівці Киселівської громади пілотний проєкт зі встановлення п’яти модульних будинків на місці зруйнованих.

Читати також: У Новоселівці стартував пілотний проєкт Open Door Ukraine зі встановлення модульних будинків у приватні подвір’я

Будівництво фундаментів під модулі, з фінансуванням яких допомогла Гончарівська громада, розпочалося на початку червня. Сьогодні ж сторони підписали договір про зведення самих будинків.

Як зазначив голова ODU Роберт Серрі, організація планує розширити проєкт. Але для цього потрібно знати думку самих жителів області, які мають оцінити результат, та потребу в таких конструкціях на місцях. До слова, гарантійний термін такого житла – пів століття.

Цього ж дня перший заступник начальника ОВА під час онлайн-зустрічі з представниками Державної канцелярії землі Мекленбург-Передня Померанія (Німеччина) обговорив умови підписання Спільної декларації про співробітництво між Чернігівською областю та згаданою федеративною землею.

Зустрічі з іноземними партнерами відбулися з в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва – ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини