Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:10:56

Безпека пасажирських перевезень: у Чернігівській області перевіряють пасажирський автотранспорт

02.08.2023   14:26Агенцiя

На Чернігівщині з 1 по 31 серпня 2023 року проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Автобус – 2023». Його реалізують працівники Відділу державного нагляду (контролю) у Чернігівській області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Про те, як проходитиме перевірка, говорили учора на нараді під головуванням заступника начальника Чернігівської ОВА Дмитра Синенка за участі представників чернігівського відділу Укртрансбезпеки.

Особлива увага при здійсненні заходів державного нагляду (контролю) буде приділена:

    технічному стану транспортних засобів;
    обов’язковому проведенню передрейсових медичних оглядів водіїв;
    виконанню вимог щодо дотримання режиму праці та відпочинку водіями автобусів;
    дотриманню визначеного маршруту та розкладу руху згідно з укладеним договором, відповідності транспортних засобів умовам перевезень та параметрам комфортності.

Крім того, важливим є проведення інструктажів з водіями стосовно утримання автобусів в технічно справному стані, а також додержання правил дорожнього руху.

Для здійснення профілактичних заходів в області сформовані спільні мобільні групи з працівниками територіальних підрозділів Нацполіції, Державної податкової служби, Державної митної служби, обласних, районних, міських військових адміністрацій. Вони проводитимуть рейдові перевірки та контролюватимуть дотримання пасажирськими перевізниками вимог безпеки на маршрутах руху.

Про відомі факти таких порушень варто повідомити на номери (044) 35-04-304, 067-12-00-483 або електронну адресу 41@dsbt.gov.ua.

Варто зазначити, що в липні цього року Чернігівською обласною державною адміністрацією спільно з Укртрансбезпекою та патрульною поліцією було проведено 28 рейдових перевірок перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів без відповідних дозвільних документів. За їх результатами на перевізників було складено близько 320 протоколів та актів на загальну суму три мільйони двісті тисяч гривень.

За повідомленням Департаменту енергоефективності,
транспорту, зв’язку  та житлово-комунального господарства
Чернігівської обласної військової адміністрації
та Відділу державного нагляду (контролю) у Чернігівській області
Державної служби України з безпеки на транспорті
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини