Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:41:21

Продавали неіснуючі товари в Інтернеті: поліцейські Чернігівщини викрили групу шахраїв

02.08.2023   14:16Агенцiя

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції спільно з оперативниками відділу протидії кіберзлочинам викрили групу мешканців Ніжина, які систематично заволодівали грошима громадян під приводом продажу неіснуючих товарів на сайті безкоштовних оголошень.

Правоохоронці встановили, що група молодиків (віком від 18 до 23 років) на популярному сайті безкоштовних оголошень створила безліч об’яв з продажу неіснуючих речей. Спілкуючись із потенційними покупцями, зловмисники просили у них передоплату за товар та відправляли їм реквізити своїх банківських карток для сплати грошей. Коли ж люди надсилали їм передоплату, зловмисники припиняли виходити на зв’язок і видаляли оголошення.
Під час досудового розслідування поліцейські встановили причетність до злочинів вісьмох мешканців Ніжина. В їх оселях та автівках були проведені санкціоновані обшуки. В ході цих слідчих дій поліцейські вилучили мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів.
Поліція під процесуальним керівництвом прокуратури відкрила провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини