Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 14:56:49

Розмір пайової участі власникам літніх майданчиків біля закладів харчування не змінюватиметься до завершення воєнного стану та ще 180 днів після

13.07.2023   14:31Агенцiя

Базовий місячний розмір пайової участі в утриманні об’єктів благоустрою для розміщення відкритих літніх майданчиків біля закладів громадського харчування, який було затверджено для підтримки роботи малого бізнесу на період дії карантинних обмежень, залишено без змін. Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні, 13 липня.

Розмір пайової участі й надалі становитиме 26 грн. 93 коп. за один квадратний метр. Його не переглядатимуть до закінчення воєнного стану та ще 180 днів після. Зазначимо, що такий розмір пайової участі було затверджено під час карантину, введеного в Україні з метою запобігання поширенню  COVID-19. Тоді було вдвічі зменшено цю ставку для того, щоб підтримати роботу малого бізнесу. У зв'язку з тим, що з 1 липня 2023 року карантин скасований, виникла необхідність переглянути рішення.

— Тоді ми підтримали місцевий бізнес. Зараз, у зв'язку з воєнним станом, підприємці також мають ускладнені умови для роботи. Наша головна задача — не отримати додаткові кілька сотень тисяч гривень в бюджет, а дати більше стимулів для роботи власникам малого бізнесу. Ми залишаємо коефіцієнт 0,5 (50%) для підприємців на період дії воєнного стану, — пояснив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Також виконавчий комітет надав дозвіл КП "Паркування та ринок" на продовження дії договорів про пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою для здійснення дрібнороздрібної пересувної торгівлі кавою, іншими напоями, продуктами швидкого харчування, солодкою ватою, морозивом, які були затверджені рішеннями виконкому  від 16.07.2020 №290 та від 23.04.2021 №224 "Про надання дозволу на укладення договорів про пайову участь в утриманні об’єктів  благоустрою" з 16 липня 2023 року до закінчення дії воєнного стану та 180 днів з дня закінчення дії воєнного стану.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру  в умисному вбивстві батька

Мешканці м.Чернігова повідомлено про підозру в умисному вбивстві батька 10:40

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру жительці м.Чернігова в умисному вбивстві свого батька (ч.1 ст.115 КК України).

Ексдепутата Чернігівської міської ради судитимуть за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон через систему "Шлях" 08:43

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ексдепутата Чернігівської міської ради за фактами сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, повторно, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 332 КК України).

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками

Підтримку від міста отримають ще 53 чернігівські сім`ї з малюками 08:39

Загальна сума виплат – 470 тис. грн. Відповідне рішення прийняте на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 7 травня.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини