Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 03:24:17

На Чернігівщині співробітники СБУ викрили корупційні дії членів однієї з міжрайонних МСЕК

07.07.2023   11:48Агенцiя

Ділки за грошову винагороду сприяли в оформленні групи інвалідності чоловікам призовного віку в умовах воєнного стану.

Встановлено, що двоє членів спеціалізованої міжрайонної медико-соціальної експертної комісії КНП «Обласний центр медико-соціальної експертизи» за гроші пропонували потенційним призовникам оформити офіційні документи про присвоєння групи інвалідності без належних на те правових підстав для уникнення мобілізації.  
За свої «послуги» ділки просили від 5 тисяч доларів США.  
У ході проведення оперативних заходів правоохоронці задокументували факт передачі зловмисникам 2700 доларів США в якості «авансу» за підготовку відповідних медичних документів, їх направлення на комісію та позитивний розгляд.  
Оперативники Служби безпеки затримали одного з організаторів злочинної оборудки після отримання другої частини коштів у розмірі 2300 доларів США та видачі документів про присвоєння інвалідності.
Під час обшуків у робочих кабінетах та помешканнях фігурантів вилучено грошові кошти, медичні документи, журнали реєстрації, бланки направлень та інші докази протиправної діяльності.
У межах кримінального провадження одному з фігурантів наразі оголошено про підозру за ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії для повідомлення підозри іншим учасникам оборудки.
Викриття злочинної схеми здійснювали співробітники Управління СБ України в Чернігівській області у взаємодії зі слідчим обласного управління ГУНП за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини