Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 18:52:04

Чернігівці дали високу оцінку якості комунальних послуг: результати восьмого муніципального опитування

03.07.2023   16:14Агенцiя

Чернігів на першому місці у рейтингу міст прифронтового регіону України за рівнем наданням послуг у 18 сферах. В Україні провели восьме муніципальне опитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту, яке профінансувало Агентство США з міжнародного розвитку USAID. Презентація результатів відбулась 30 червня під час Конференції з демократичного врядування.

Серед учасників заходу: посолка США в Україні Бріджит Брінк, директор Міжнародного республіканського інституту в Україні Майкл Дракман, представники центральної влади та місцевого самоврядування — голова Асоціації міст України та міський голова Києва Віталій Кличко, а також очільники Вінниці, Рівного, Харкова, Миколаєва, Бучі, Охтирки. Чернігів представляв виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако.

Опитування проведене серед 16 800 респондентів у 21 місті України і є одним з найбільш повних зрізів громадської думки в Україні, яке показало, що переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з Росією та після її завершення.

 За індексом якості обслуговування та послуг Чернігів у лідерах
Восьме муніципальне дослідження проводилося в умовах широкомасштабної війни, яка поставила міста в різні умови. В одних відбувся відтік людей, підприємств та внаслідок активних бойових дій завдано збитків, що сумуються в мільярди доларів, а інші прийняли у себе десятки тисяч ВПО, бізнесів, що дало додаткові надходження в бюджети і можливості для розвитку. Тому їх розбили за трьома групами: центральні, західні та прифронтові. До останніх віднесено і Чернігів.

 — Примітно, що у прифронтових містах оцінюється не лише якість послуг,  а й взагалі їх наявність, — зазначає заступник директора соціологічної групи "Рейтинг" Любомир Мисів. — Навіть в надзвичайних умовах, попри щоденні руйнування, інфраструктура працює і їх оцінка залишається високою.

Чернігів у своїй групі має перше місце за індексом якості обслуговування та послуг. Разом з тим, якщо порівнювати отриманий показник з містами категорії "центр" та "захід", то і там ми входимо до трійки лідерів.

  — За тими показникам, які ми побачили, зрозуміло, що міста, які постраждали і зазнали руйнувань, переважно просіли. Тому що у нас зараз інші пріоритети, але, якщо подивитися розділ "прифронтові міста", Чернігів продовжує з Харковом ділити перше-друге місце. Це означає, що нам вдалося повернути життя в місто, — йшлося у виступі в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако під час однієї з панелей конференції "Кращі практики відновлення та план дій громад".

 

Восьме всеукраїнське муніципальне опитування тут
Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини