Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 11:38:25

Городнянська громада розроблятиме муніципальний енергетичний план за підтримки U-LEAD

24.06.2023   17:36Агенцiя

Городнянська громади перемогла у конкурсному відборі на участь у мережі з розробки муніципальних енергетичних планів та обміну досвідом в цій сфері. Разом з експертами U-LEAD вони шукатимуть шляхи створення дієвої системи енергетичної безпеки та впорядкують їх в єдиний документ.

Мережа з обміну досвіду «Розробка муніципального енергетичного плану» – це піврічна програма підтримки громад, що бажають розробити муніципальний енергетичний план та створити горизонтальні зв’язки з іншими громадами.

На участь в мережі з розробки муніципального енергетичного плану за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» претендувало 147 громад з усіх регіонів України, з них 48 перемогли у конкурсі і незабаром розпочнуть роботу над цим новим для України документом.

Впродовж шести місяців громади пройдуть весь шлях розробки муніципального енергетичного плану за методикою, розробленою профільним міністерством. Учасники мережі навчатимуться аналізувати стан своїх енергетичних ресурсів, формувати цілі для підвищення рівня енергетичної незалежності громади. А також опрацюють практичні комплексні заходи для формування системи енергетичної безпеки громади та отримають знання, навички про особливості написання проєктів для донорської допомоги в сфері енергетики.

Розробка муніципальних енергетичних планів – є наразі актуальною темою для територіальних громад, адже у листопаді 2021 року прийнято Закон України «Про енергоефективність». У прикінцевих положеннях якого зазначається, що через три роки з моменту набуття його чинності всі громади мусять мати місцевий енергетичний план. Цей документ розробляється на 10 років і орієнтований на забезпечення сталого енергетичного розвитку громад і регіонів.

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини