Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 11:01:56

Підтримка власників пошкодженого під час війни житла. Виконавчий комітет погодив чергові виплати

16.06.2023   11:27Агенцiя

Низку рішень, пов'язаних з фінансової підтримкою чернігівців, майно яких постраждало внаслідок російської військової агресії, погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 15 червня.

Компенсація за відновлення вікон

У межах Програми надання часткової компенсації видатків мешканцям міста Чернігова, понесених на відновлення знищених та пошкоджених вікон у багатоквартирних житлових будинках внаслідок російської військової агресії ще вісім чернігівців отримають виплати на загальну суму 88 949,48 грн.

Програма була розроблена і запущена в дію ще у 2022 році. Протягом минулого року таку компенсацію отримали 647 мешканців на загальну суму 8,1 млн грн. Дію документа було продовжено і на поточний рік. У 2023-му виплати вже отримало 89 осіб,  на суму трохи більше 1,1 млн грн.

 
 Допомога власникам пошкоджених приватних будинків  

У межах Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям міста Чернігова–власникам приватних житлових будинків, знищених та пошкоджених внаслідок російської військової агресії одноразову матеріальну допомогу нададуть 52 особам на загальну суму 665 386 грн.

Ця програма також діє у місті, починаючи з минулого року. Протягом попереднього періоду виплати отримали 1596 власників будинків на загальну суму 26,5 млн грн.

У поточному році цю ж матеріальну допомогу виплатили 272 мешканця. Сума — 3,4 млн грн.

 
Допомога власникам пошкоджених  квартир

У межах Програми надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких будо зруйновано (пошкоджено) внаслідок російської військової агресії виплати отримають 24 мешканця, на загальну суму  250 000 грн.

У поточному році ці виплати вже здійснені 389 мешканцям на загальну суму майже 6,3 млн грн.


Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини