Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 19:12:20

Відзначили добровольців, які в складі сил спротиву допомагали виганяти ворога з Чернігівщини

16.06.2023   11:08Агенцiя

Під час повномасштабного вторгнення військ рф на Чернігівщину навесні 2022 року багато жителів області, не роздумуючи, вступили до лав тероборони та у складі підрозділів ЗСУ та Нацгвардії давали відсіч ворогу.

Однак не лише військові допомагали стримувати наступ та боротися із окупантами, а й цивільні – патріотично налаштовані громадяни, які самоорганізувались у підпільні загони та мужньо чинили опір російській армії.

Загони сил спротиву Чернігівщини відкрили справжнє полювання на ворога. Своїми злагодженими та цілеспрямованими діями вони перекривали нападникам шлях поваленими деревами, «гостинно» зустрічали та безжально нищили російську бронетехніку.

Серед тих, хто допомагав зупиняти просування військ рф та всіляко заважав планам загарбників, є й небайдужі жителі Сосниччини.

Члени громадської організації «Сосниця Щит» та свідомі сосниччани одразу об’єдналися в ініціативну групу та з перших хвилин повномасштабного вторгнення організували збір інформації про переміщення російських колон, здійснювали патрулювання селища, допомагали переправляти людей через річку Десну, доставляли одяг, продукти харчування, технічне обладнання та ліки військовим і цивільним. Крім того, добровольці виводили з ладу озброєння окупантів, знаходили та передавали захоплену ворожу техніку ЗСУ, а також здійснили ще цілу низку добрих справ для підтримки українських захисників і жителів громад.

Сьогодні представників руху опору, які допомагали виганяти ворога з Чернігівщини, вітали в представницькому органі Придесення.

Заступник голови обласної ради Дмитро Блауш відзначив вагомий внесок добровольців у спільну перемогу, адже подолати противника, який зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, можна тільки спільними зусиллями.

– Ворог не зміг реалізувати свою підступну мету тільки завдяки таким людям як ви, які різними шляхами зупиняли техніку, порушували шляхи постачання та логістику російської армії й всіляко намагались боронити Батьківщину, – зауважив керівник.

Свою глибоку повагу та вдячність учасникам руху спротиву Чернігівщини висловили і представники депутатського корпусу – начальник управління комунального майна обласної ради Василь Куліда та голова постійної комісії з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму Ольга Бібік.

За активну громадську діяльність, вагомий внесок у підтримку громади та військовослужбовців під час активних бойових дій на території Чернігівської області подяками обласної ради відзначені добровольці: Олександр Головко, Богдан Делеуров, Іван Добридень, Ігор Кравченко, Максим Петришин, Антон Подорожній, Ярослав Примачок, Віталій Селюк, Дмитро Ткаченко, Віктор Федоренко, Андрій Четверик, Євгеній Шкурко.
 

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини