Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 14:03:33

Компенсація витрат за квартплату та тепло для власників пошкоджених квартир. Виконком погодив розмір покриття витрат

16.06.2023   09:32Агенцiя

Вчора, 15 червня, рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради затверджено розмір компенсації комунальних послуг, наданих мешканцям багатоповерхової забудови Чернігова, житло яких було пошкоджено внаслідок російської військової агресії та де здійснювалися аварійно-відновлювальні роботи.

Компенсацію нададуть 15 підприємствам міста, на загальну суму 3 573 881,37 гривень. Також чекають розрахунки від решти.

— Мешканці, чиї квартири були пошкоджені, мають знати, що все відбувається автоматично. Їм не потрібно кудись йти, стояти в чергах, писати заяви. Це все робота підприємств. Вони подають цей розрахунок, ми затверджуємо, люди отримують платіжки, де вказано, що їм перерахований платіж — або вже переплата йде, або списаний борг за рік, — пояснив під час виконкому в.о. міського голови Олександр Ломако. — Все буде зроблено в спосіб, максимально зручний для мешканців нашого міста. У них і так багато клопоту і додавати ще якоїсь бюрократичної тяганини ми точно не збираємось.

 
Нагадаємо, що Програму Про надання компенсації витрат на оплату комунальних послуг, наданих мешканцям багатоповерхової забудови міста Чернігова, житло яких було пошкоджено внаслідок російської військової агресії та де здійснювалися аварійно-відновлювальні роботи було затверджено рішенням сесії Чернігівської міської ради від 30 березня 2023 року.

    — Програма була прийнята на сесії, яку намагалися зірвати чиновники в погонах і силовики. А рішення про бюджет, яким внесені зміни для реалізації цієї програми, зараз оскаржується в судах і хтось не хоче, щоб люди отримали. Але, поки (тривають — ред.) намагання заблокувати роботу міста, ми все одно будемо рухатися за тим планом, який доручили нам наші виборці і будемо приймати рішення для людей, — зазначив Олександр Ломако.  

У зв’язку з російською військовою агресією проти України та масованими обстрілами, житловий фонд Чернігова зазнав значних руйнувань та пошкоджень. У місті зруйновано (пряме влучання) 146 багатоквартирних житлових будинків. Пошкоджено (непряме влучання) 729 багатоквартирних житлових будинків.

З метою підтримки мешканців багатоповерхової забудови міста, житло яких було пошкоджене внаслідок російської військової агресії та де здійснювалися аварійно-відновлювальні роботи, було прийнято рішення про зменшення фінансового навантаження на одержувачів житлово-комунальних послуг у громаді.

Компенсація комунальних послуг здійснюється за:

    послугу з постачання теплової енергії — з 15 жовтня 2022 року по 15 квітня 2023 року;
    послугу з управління багатоквартирних будинків — з 1 травня 2022 року по 1 травня 2023 року.

Порядок реалізації Програми

Підприємства, які надають послугу з управління багатоквартирними будинками усіх форм власності та ОСББ, мають надати до управління ЖКГ ЧМР перелік відповідних квартир. Після цього зазначений перелік погоджуватиметься комісією з розгляду питань щодо компенсації комунальних послуг.  Затверджений перелік комісія має передати до підприємств, які надають послуги з постачання теплової енергії та управління багатоквартирних будинків усіх форм власності та ОСББ, а також до департаменту соціальної політики Чернігівської міської ради.

Підприємства, які надають відповідні послуги, здійснять перерахунок плати за надані послуги за визначений період.
 


 Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини