Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:29:57

На засіданні сесії обласної ради рідним військових передали посмертні державні нагороди

07.06.2023   10:45Агенцiя

Пленарне засідання 14 сесії обласної ради восьмого скликання розпочалося 6 червня із вшанування пам’яті захисників України, які віддали своє життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни, а також загиблих через війну мирних жителів.

Родинам героїчно полеглих військовослужбовців посмертні державні нагороди передали разом з депутатським корпусом начальник ОВА В’ячеслав Чаус, перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш, заступник голови облради Дмитро Блауш.

Указами Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджено:

орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня
ДЕГТЯРЬОВА Олега Валерійовича – полковника;

орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня
ЦЕЛУЙКА Нікіту Сергійовича – старшого лейтенанта;

орденом «За мужність» ІІІ ступеня
КЛАНОВЦЯ Анатолія Михайловича – старшого солдата;

КРАСЕВИЧА Антона Павловича – старшого солдата;

ЛАВРІНЦЯ Юрія Івановича – старшого солдата;

ЛЕВЧЕНКА Валентина Віталійовича – солдата;

ЛИЗОГУБА Тараса Олександровича – солдата;

ЛЯХА Олександра Васильовича – старшого солдата;

РОСОВСЬКОГО Олександра Миколайовича – старшого солдата;

СІРИКА Юрія Петровича – старшого солдата.


У ході засідання депутати розглянули понад 40 питань. Зокрема, одноголосно затвердили звіти про виконання обласного бюджету Чернігівської області за 2022 рік та І квартал поточного року.

Не викликала дискусій і Антикорупційна програма обласної ради на 2023-2025 роки, спрямована на подальше впровадження механізмів прозорості у діяльності обласної ради та удосконалення системи запобігання і протидії корупції. До слова, Програма реалізовуватиметься в межах поточних видатків, без додаткового фінансування.

Депутати підтримали рішення про реорганізацію комунального некомерційного підприємства «Чернігівське обласне патологоанатомічне бюро» облради шляхом приєднання до обласної лікарні, а також — перейменування Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка. Відтепер заклад носитиме імена Софії та Олександра Русових.

Під час розгляду питань порядку денного депутати обласної ради затвердили низку рішень щодо управління комунальною власністю; надання дозволів на розроблення та затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення), поділу меж земельних ділянок для установ, закладів освіти, комунальних підприємств та органів місцевого самоврядування.

Депутати погодили проєкт землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Мени Корюківського району.

Підтримали низку звернень до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів, в тому числі проти повернення перевірок і штрафів для малого та середнього бізнесу під час війни; щодо першочергового звільнення з полону військовополонених нацгвардійців Чорнобильської АЕС та повернення їх на підконтрольну Україні територію; заборони в Україні російської православної церкви, її структурних підрозділів і залежних від неї організацій.




Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини