Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:44:37

Облаштування світлофорного об’єкта, велодоріжок, автостоянки на прибудинковій території обговорила комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в Чернігові

31.05.2023   12:16Агенцiя

Постійно діюча комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху в Чернігові на черговому засіданні, яке відбулося 29 травня, розглянула дев'ять питань порядку денного. Більшість з них були підтримані, але з деякими рекомендаціями.

Так, комісія загалом підтримала звернення депутатки Чернігівської міської ради Юлії Лобачової, стосовно організації автостоянки у дворі будинку №8 по вул. 1-ї Танкової бригади. Оскільки облаштування автомобільних стоянок на прибудинковій території вирішується її власниками, комісія внесла рекомендацію КП «ЖЕК-10» провести збори з мешканцями і обговорити це питання.

На засіданні обговорили й питання облаштування пішохідного переходу по вул. Михалевича, біля основного входу до хірургічного корпусу обласної лікарні. Єдиний пішохідний перехід на цій вулиці знаходиться на відстані понад 150 метрів. Крім того, узбіччя вулиці з обох сторін постійно заставлені автотранспортом, і потік авто на цій ділянці досить активний. Необхідність вирішення цього питання підняв депутат Чернігівської міської ради В’ячеслав Летута.

Відповідно до прийнятого рішення управління житлово-комунального господарства міської ради при проєктуванні реконструкції цієї вулиці врахує необхідність облаштування пішохідного переходу на зазначеній ділянці дороги.
Члени комісії розглянули пропозицію КП «Міськсвітло» щодо будівництва світлофорного об’єкта на перехресті вул. П’ятницька – вул. Софії Русової. Це питання неодноразово піднімалося на засіданні цієї комісії. Тож, враховуючи, що це перехрестя має високу концентрацію ДТП, комісія вирішила підтримати таку пропозицію.

Також підтримали звернення громадської організації «Еко Місто Чернігів» щодо реалізації проєкту організації дорожнього руху на проспекті Левка Лук’яненка від будинку №25 до будинку №35. Мова про проєкт із облаштування велодоріжки, павільйону для обслуговування велосипедів, майданчика для паркування автотранспорту з нанесенням дорожньої розмітки, паркувальних стовпчиків, а також зони відпочинку й контейнерного озеленення.


Нагадаємо, до складу зазначеної комісії входять депутати Чернігівської міської ради, фахівці структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради, а також представники правоохоронних органів. Питання порядку денного формуються, переважно, за пропозиціями юридичних і фізичних осіб, що надійшли у зверненнях до міської ради та її профільних структурних підрозділів.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини