Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:18:52

Чернігівські поліцейські повідомили про підозру молодику у пограбуванні пенсіонерки

31.05.2023   12:11Агенцiя

Оперативники Чернігівського райуправління поліції затримали 26-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях та пограбуванні 80-річної мешканки Чернігова.

Вчора до поліції надійшло повідомлення, що у Чернігові літня жінка постраждала від дій невідомого зловмисника. Незнайомець зателефонував їй та назвався лікарем. За словами чоловіка, донька пенсіонерки нібито потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, і для її порятунку терміново потрібні кошти на операцію.


Схвильована  жінка погодилась допомогти і продиктувала співрозмовнику адресу, за якою він може прийти по гроші. Пенсіонерка вийшла з під’їзду будинку, щоб віддати незнайомцю 5 тисяч доларів США. У цей час до потерпілої підійшов сусід, який порадив їй спершу зателефонував доньці та з’ясувати всі обставини. В телефонній розмові дочка запевнила, що з нею все гаразд, і якраз в цей час до під’їзду підійшов ще один сусід пенсіонерки. Зрозумівши, що його викрили, шахрай вихопив гроші і став тікати. Сусіди ошуканої побігли за шахраєм та наздогнали його, після чого викликали поліцію.
Завдяки швидкому реагуванню співробітників Управління патрульної поліції та оперативників Чернігівського райуправління вдалося затримати 26-річного киянина у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Спочатку зловмиснику інкримінували скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Однак того ж дня слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури перекваліфікували злочин на більш тяжкий – скоєння грабежу.
Поліція вже повідомила зловмиснику про підозру за частиною 4 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану), що карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.
У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, та речові докази причетності до шахрайства.
Правоохоронці звертаються до громадян: будьте пильними й обережними при спілкуванні із незнайомцями, не поспішайте виконувати їхні умови і прохання, одразу телефонуйте своїм родичам або на спецлінію «102». Обов`язково розкажіть своїм близьким родичам (особливо старшому поколінню) про існування такого роду шахрайств, аби уберегти їх від зловмисників.
Пам’ятайте: якщо незнайомець вимагає у вас терміново передати кошти – одразу телефонуйте на «102».

 

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.