Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:04:50

РЛП "Ялівщина" звернувся до Чернігівської міськради для отримання дозволу на знесення аварійних дерев. Питання розглянуть на сесії

30.05.2023   15:44Агенцiя

29 травня відбулося засідання погоджувальної ради. Представники депутатських фракцій Чернігівської міської ради ознайомилися з переліком питання, які сформують порядок денний пленарного засідання 32-ї позачергової сесії Чернігівської міської ради VIII скликання, що відбудеться першого червня. До цієї дати вони їх вивчатимуть в депутатських комісіях.

Це 39 питань, включаючи депутатські запити та різне. Серед них і питання про надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення — РЛП "Ялівщина", яке виноситься на сесію.

— Звернулося комунальне підприємство РЛП "Ялівщина" з питанням видалення аварійних і сухостійних дерев. Відповідно до чинного законодавства для цього потрібен спеціальний дозвіл, враховуючи, що спеціальний дозвіл видає виключно міська рада, тому це і виноситься на сесію. Перелік дерев вже відомий, вони обстежувалися екологами міста і представниками комунального підприємства, — пояснив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц.

Тобто, у 2022 році на території РЛП провели обстеження і виявили значну кількість сухостійних дерев, які перебувають в аварійному стані. В тому числі, це загрожує утворенню та швидкому поширенню пожеж. Тому, КЗ «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради потрібен дозвіл на спеціальне використання природних ресурсів у межах об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення – РЛП «Ялівщина» на основі затверджених Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації лімітів на використання природних ресурсів в кількості 128 дерев, об’ємом 100 м3 на 2023 рік.

Довідково. Правові основи організації, охорони, ефективного використання природно-заповідного фонду України, відтворення його природних комплексів та об’єктів визначено Законом України «Про природньо-заповідний фонд України».
Відповідно до статті 9¹ Закону спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення (крім корисних копалин) здійснюється на підставі дозволів, що видаються місцевими радами за погодженням з органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.
Згідно з пунктом 36 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються такі питання як, зокрема, надання дозволу на спеціальне використання природних ресурсів місцевого значення, а також про скасування такого дозволу.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини