Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 4 травня, 16:49:21

На Новгород-Сіверщині браконьєри завдали збитків рибному господарству на понад 300 тис.грн

25.05.2023   15:03Агенцiя

24 травня 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Новгород-Сіверського району викрито два грубих порушення Правил рибальства.

⛳️ На озері поблизу с. Лісконоги Новгород-Сіверської громади виявлено двох порушників, які під час нересту виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову.
📌 В першому випадку житель м. Шостка Сумської області в протизаконний спосіб, за допомогою 💢 2 од. простих сіток, виловив 🐠 143 екз. риби: плітка – 68 екз., плоскирка - 46 екз., лин - 16 екз., окунь - 11 екз. та щука – 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 💵 245 582 грн.
📌 У другому випадку мешканець м. Новгород-Сіверський за допомого 💢 сітки простої незаконно виловив 🐠 31 екз. риби: плоскирка – 19 екз., карась сріблястий – 7 екз., окунь – 2 екз., щука – 2 екз. та лин – 1 екз. Збитки склали 💵  55 641 грн.


🚓 На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинені правопорушення внесені до єдиного  реєстру досудових розслідувань.
✍️ На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до ⚖️  Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.
📣 Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Чернігівського рибоохоронного патруля ☎️ (099) 112-13-44 (цілодобово).
ℹ️ Довідкова інформація:
На території Чернігівської області діє заборона на вилов водних біоресурсів до 10 червня (включно) - у всіх водосховищах, до 30 червня - в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені). Крім того до 30 червня (включно) діє заборона на вилов раків.

 

Чернігівський рибоохоронний патруль

Останні новини Чернігівщини

«єВідновлення» в області: понад дві тисячі компенсацій за пошкоджене майно та 307 житлових сертифікатів 15:05

На Чернігівщині триває реалізація програми з надання компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло «єВідновлення», яка стартувала майже рік тому. Про стан її реалізації говорили сьогодні на брифінгу в медіацентрі ОВА.

До 11 років позбавлення волі засуджено російського військовослужбовця, який стріляв у цивільних під час тимчасової окупації Чернігівщини 15:03

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 11 років позбавлення волі.

Дмитро Блауш: ці діти вчать інших не бути байдужими 15:01

Плетіння маскувальних сіток для бійців на передовій вже стало невід'ємною частиною життя для одинадцяти діток із Ріпок Чернігівського району.

 На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів

На Чернігівщині поліцейські затримали наркоторгівця з партією психотропів 14:48

Слідчі Головного управління Нацполіції в області викрили у Чернігівському районі зловмисника, який систематично здійснював придбання та подальший збут особливо небезпечних психотропних речовин.

Ломако та Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів у Чернігові 14:44

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський відмовляються коментувати умови домовленості про відновлення руху автобусів приватних перевізників у Чернігові.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини