Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:15:40

Прапор Честі, яким ПАРЄ нагородила наше місто, їде у Чернігів

18.05.2023   11:03Агенцiя

Це одна із найвищих відзнак Ради Європи для європейських міст.

"Це одна із найвищих відзнак Ради Європи для європейських міст. Прапор честі — спільна заслуга всіх чернігівців! Це нагорода нашому місту за стійкість в протистоянні ворогу, в захисті спільних з Європою цінностей свободи, демократії, місцевого самоврядування. Прапор Честі для нас — це визнання очевидного факту, що Чернігів — європейське місто. Наше місто на правильному шляху. Працюємо далі над відновленням та розвитком нашого красеня-Чернігова, міста Героїв!", — написав про відзнаку Олександр Ломако.

Під час візиту Олександра Ломако до Ради Європи також було обговорено з офісом премії урочисту церемонію вручення цієї відзнаки в нашому місті. Поки через безпекові та організаційні питання там не можуть назвати точну дату, але робота в реалізації цієї події ведеться.

Загалом існує чотири відзнаки Парламентської асамблеї Ради Європи: Європейський диплом, Почесний прапор, Щит честі та Європейський приз. Чернігів отримав відзнаку, яка є другим рівнем в системі нагород ПАРЄ. Це визнання результатів і змін в місті, визнання стійкості Чернігова в боротьбі за європейські цінності.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.