Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:49:15

У Чернігові відкрилася виставка, присвячена історіям опору цивільних жителів області

03.04.2023   17:46Агенцiя

У Чернігові на Валу з нагоди річниці визволення області від російських окупантів відкрилася виставка портретів місцевих активістів — небайдужих патріотів, які долучилися до зусиль з оборони та визволення області.

Активні бойові дії на Чернігівщині тривали з 24 лютого 2022 року. Але вже у перші дні квітня — завдяки героїзму Сил оборони та небайдужості цивільних — жодного представника ворожого війська в області не було.

На виставці представлені фотопортрети та історії спротиву 23 цивільних жительок та жителів Чернігівщини, кожен та кожна з яких зробили свій внесок у те, що область — встояла. На місці 24-го портрету — дзеркало, адже сьогодні кожен з українців — герой.

Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною. Стійкість в обороні та подальше звільнення Чернігівської та інших областей стали можливими зокрема і завдяки зусиллям багатьох звичайних людей. Вони сприяли Силам оборони, підтримували тих, хто потребував допомоги, організовували гуманітарні вантажі, піклувалися про постраждалих та взяли на себе ще багато напрямків, важливих для української перемоги. Це волонтери, журналісти, перевізники, медики та представники інших звичайних професій, які не змогли лишитися байдужими.

Виставка відкриває загалу історії деяких з багатьох героїв українського опору, яких має знати вся країна.

Серед них — Ганна Гавриліна, яка надавала важливу інформацію українським військовим, за що потрапила у російський полон. Олена Янченко, яка забезпечувала хлібом жителів Корюківської громади. Тетяна Романова, котра організовувала логістику з доставкою гуманітарних вантажів у Чернігів. Євгеній Ващенко, який очолив одну із груп опору у Сосницькій громаді.

Вклад усіх у звільнення області — неоціненний. Як і багатьох інших героїв, досі невідомих широкому загалу, визнання яких ще попереду.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.