Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:48:01

Чаус: 5 років - для військової частини небагато. Однак, 119-ї окрема бригада Сил ТрО ЗСУ пройшла за цей час все

30.03.2023   11:03Агенцiя

29 березня відбулися урочистості з нагоди 5-річчя створення 119-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

Зі словами вдячності до особового складу підрозділу звернулися начальник ОВА В’ячеслав Чаус; перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш; начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський; командувач ОК Північ, бригадний генерал Дмитро Красильников; начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони України ОК Північ, полковник Юрій Колесніченко.

    «5 років - для військової частини небагато. Однак, 119-ї окрема бригада Сил Територіальної оборони ЗСУ пройшла за цей час пройшла все. Я дякую кожному, хто боронив область в березні; всім, хто зараз виконує бойове завдання на Сході та Півдні», - акцентував В’ячеслав Чаус. – Замість своєї промови, хочу зачитати лист, який отримав лише вчора, хоч написаний він близько року тому. Лист від дев’ятирічного ніжинця Максима, у якому всі сенси, все, за що боряться наші Герої».

Також начальник ОВА вручив родинам загиблих військовослужбовців почесні державні відзнаки.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено:

АКУЛЕНКА Валерія Георгійовича - солдата

АНТОНЕНКА Віктора Валентиновича - солдата

ЖЕЛЕЗНЯКА Павла Олександровича - солдата

КОЛОСКА Олександра Васильовича - солдата

А також начальник ОВА  передав почесну відзнаку від Президії громадських об’єднань України – Народний Герой України – мамі загиблого Героя України Олександра Мацієвського Прасков’ї Михайлівні.

Окрім того, В’ячеслав Чаус вручив подяки та грамоти ОВА.

За сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та з нагоди 5-ї річниці створення військової частини А7047

Почесною грамотою нагороджено

ЛАМСАДЗЕ Сергія Володимировича - майора, командира автомобільної роти військової частини А7047

ПАВЛЕНКА Олексія Григоровича - підполковника, заступника командира бригади – начальника відділення морально-психологічного забезпечення військової частини А7047

Подяку оголошено

КАУХУ Віктору Володимировичу - старшому солдату, водію автомобільної роти військової частини А7047

ПАТРАМАНСЬКОМУ Максиму Валерійовичу - капітану, старшому офіцеру відділення сил підтримки військової частини А7047

За 5 років бригада пройшла непростий шлях розвитку і вдосконалення. Уже влітку 2018 року, незважаючи на кадрові складнощі, на базі бригади були проведені масштабні навчання “Північна фортеця”. У них взяли участь більш ніж три тисячі резервістів з усієї області. У подальшому, протягом чотирьох років, бригада ще не раз проводила збори резервістів і залучалася до навчань інших бригад територіальної оборони. Тепер очевидно: це дало змогу підгодовувати особовий склад до майбутнього повномасштабного вторгнення російської федерації.

З самого ранку 24 лютого 2022 року до бригади, її управління і підпорядкованих батальйонів, масово пішли жителі Чернігова та області. Добровольці стали на захист області, а наразі продовжують виконувати бойове завдання на сході та півдні країни.

 



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини