Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 17:08:07

На Чернігівщині працюють над регіональним планом з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

29.03.2023   10:18Агенцiя

«Національний план дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року: локалізація на галузевому, регіональному та місцевому рівнях» — такій темі була присвячена сьогоднішня всеукраїнська онлайн-нарада.

Як відомо, в грудні минулого року Уряд прийняв розпорядження, яким оновив Національний план дій на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека». У документі розширено коло цільових груп та включено заходи для їх підтримки, збільшено кількість заходів із надання ефективної своєчасної допомоги постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. На виконання цього документа на обласному рівні необхідно внести відповідні зміни до регіональних планів дій.

З огляду на це, метою заходу став моніторинг стану локалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в умовах війни.

У нараді взяли участь Урядова уповноважена з питань гендерної політики, представники Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, центральних органів виконавчої влади, силових та правоохоронних відомств, обласних державних адміністрацій.

До заходу долучилась заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

    «Рік  тому Чернігівщина дуже гостро відчула важливість питань безпеки та миру, питань забезпечення належних умов для повноцінної життєдіяльності як жінок, так і чоловіків нашої області. Саме тому регіон сьогодні в авангарді адаптації свого плану дій до оновленого Національного документа з урахуванням набутого за цей рік досвіду. Вже напрацьовано проєкт оновленого регіонального плану, який після проведення всіх консультацій та експертиз буде винесено на затвердження», — зазначила Жанна Шерстюк.

Довідково. З метою напрацювання пропозицій щодо внесення змін до наявного Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року у Чернігівській області та забезпечення дієвості його виконання розпорядженням начальника Чернігівської військової адміністрації від 14 березня 2023 року № 109 утворено робочу групу, до складу якої ввійшли представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області та представники громадського сектору.

Департамент сім’ї, молоді та спорту
Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини