Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:03:20

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події в області за минулу добу

24.03.2023   10:23Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 11 небезпечних подій, а саме: 10 пожеж та 1 дорожньо-транспортна пригода. Внаслідок цих подій 2 особи загинули та 3 особи постраждали.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону україни в межах області:        
13.30-14.05            23.03.2023 р.
- артилерійський обстріл (10 вибухів) в районі  н.п. Тимоновичі  Новгород-Сіверського району. Втрат немає.

Дорожньо-транспортні пригоди – 1:
- в м. Чернігові по вул. Любецькій біля будинку №189 близько 11 год. 23 березня водій автомобіля “ЗАЗ Таврія” під час виконання маневру обгону, виїхав на смугу зустрічного руху та здійснив зіткнення з маршрутним автобусом «Богдан», який здійснював перевезення пасажирів за маршрутом №29. Внаслідок ДТП водій автомобіля від отриманих травм загинув на місці аварії, пасажирка автомобіля отримала травми, внаслідок яких померла у лікарні. Крім того,  3 пасажири маршрутного автобусу отримали травми.  

Пожежі – 10:
пожежі в житловому секторі – 1:
- в с.Плугатар Прилуцького району (Талалаївська ТГ) по вул. Молодіжній, 2 о 20 год. 16 хв. 23 березня сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено димар. Причина – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

пожежі сухої трави та сміття –9 :
- в с. Дзюбівка, вул. Шевченка, 3  Прилуцький район, Ічнянська ТГ, о 14 год. 18 хв. 23 березня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 0,3 га, внаслідок якої було пошкоджено стіни на площі 15 кв. м неексплуатуємого житлового будинку (8х10 м, стіни дерев’яні, покрівля відсутня). Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.
-  пожежі сухої трави та сміття - 8 пожеж на загальній площі 4,74 га. Причина пожеж – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: піротехнічні підрозділи 1 раз залучалися до виконання робіт за призначенням, вилучено 1 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 49359 ВНП).

Інші повідомлення:
- в с. Гучин Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) 23 березня проводились заходи з пошуку малолітньої дитини, 2020 року народження, яка залишившись без нагляду дорослих близько 18 год. пішла з дому в невідомому напрямку. Станом на 22 год. 50 хв. дитину знайдено, стан дитини задовільний.

На  р. Десна  та на р. Сейм  спостерігається розвиток весняної повені з добовими підвищеннями рівнів води 1-4 см.

На р. Снов та на малих річках продовжується спад рівнів води.

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин –  12 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 12 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 23 березня по 20 годину 24 березня очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий короткочасний дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура по області вночі 5-10º, вдень 14-19º  тепла.      

 По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий короткочасний дощ. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 7-9º, вдень 16-18º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини