Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:23:38

У Чернігові 85-річний пенсіонер затримав "лікаря" з Одеси і викликав поліцію

16.03.2023   20:01Агенцiя

Сьогодні близько 13-ї години до поліції надійшло повідомлення про те, що в Чернігові затримали невідомого чоловіка.

Представляючись лікарем, шахрай прийшов додому до пенсіонера з метою заволодіння грошима нібито на лікування його дочки. На місце події негайно прибули оперативники та слідчо-оперативна група Чернігівського райуправління поліції.

– Зателефонував невідомий, представився лікарем-нейрохірургом і сказав, що моя дочка в лікарні. Нібито, вона потрапила у ДТП, сильно травмувалася, лежить з переламаними ногами та ребрами, і їй терміново необхідна операція. У трубці я чув жіночий плач. Цей «лікар» сказав, що дочку треба везти на операцію в Київ, але треба гроші – 20 тисяч доларів. У мене такої суми немає, але я сказав, що і хату готовий продати, аби врятувати дочку, – розповідає 85-річний Віктор Єфименко. – Тоді незнайомець повідомив, що зараз прийшле свого заступника з лікарні. Увесь час тримав мене в напрузі, не давав покласти трубку. Кажу «лікарю»: зараз піду до зятя, спитаю в нього, скільки грошей в нас є просто зараз. До речі, з сім’єю дочки ми живемо в приватних будинках по сусідству. Але незнайомець не давав цього робити – запевнив, що зять якраз займається оформленням ДТП. «Лікар» тягнув час і, як то кажуть, заговорював мені зуби. Мене це насторожило. Я запідозрив, що відбувається щось не те. Але все ж сказав, щоб той «заступник лікаря» приходив і назвав свою адресу. Тільки-но почув дзвінок у ворота з вулиці, вийшов на двір. Бачу, стоїть зовсім молодий хлопець. Виглядає підозріло, абсолютно не схожий на лікаря. Молодик одразу ж став вимагати в мене гроші. Я взяв його за барки, трусонув і затягнув у двір. Аж тут зі свого будинку якраз вийшла на двір дочка разом з моїм внуком. Незнайомець хотів вирватися і втекти, але втрьох ми втримали його і викликали поліцію.

Оперативники кримінальної поліції встановили особу зловмисника – ним виявився мешканець Одеси. Нині поліцейські встановлюють всіх причетних до шахрайської схеми «ваш родич у біді».

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури інкримінують молодику скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України та частиною 3 статті 15 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на вчинення шахрайства). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини