Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:06:08

На Чернігівщині розробляється карта регіональних сервісів для постраждалих від гендерно зумовленого насильства

08.03.2023   10:03Агенцiя

Робоча група з питань координації гуманітарної відповіді на гендерно зумовлене насильство у Чернігівській області планує свою діяльність на поточний рік. Найперше, що потрібно зробити, — уніфікувати інформацію про наявні послуги для постраждалих та спеціалізовані сервіси, щоб включити їх до системи перенаправлення в регіоні. Ці та інші робочі питання обговорили члени згаданої групи під час засідання, яке провела сьогодні заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

Нагадаємо, що робоча група створена згідно з рішенням Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, яка діє при ОВА, у листопаді минулого року (у співпраці та за підтримки Субкластера з питань гендерно зумовленого насильства та Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні). До її складу ввійшли представники структурних підрозділів ОВА, правоохоронних органів, державних установ, делегати від міжнародних інституцій та громадських організацій.

    «З часу нашої останньої зустрічі Чернігівській ОВА спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення та громадськими організаціями, зокрема Лігою ділових та професійних жінок, вдалося відкрити «кризову кімнату» при центрі соціально-психологічної допомоги. Зараз працюємо над удосконаленням роботи мережі, — зазначила Жанна Шерстюк. — Для реалізації відповідних програм маємо й державну підтримку — чекаємо розподілу державної субвенції на створення центрів протидії домашньому насильству у громадах».

Щодо плану на 2023 рік — члени робочої групи до кінця березня мають надати свої зауваження і пропозиції.

Також оперативно потрібно зібрати оновлену інформацію про доступні послуги з реагування на гендерно зумовлене насильство в області, щоб розробити мапу наявних сервісів для подальшого її поширення серед населення.

Серед розглянутих — питання доцільності безпекових аудитів з виявлення ризиків з гендерно зумовленого насильства у місцях проживання ВПО. Оскільки в області немає спеціальних центрів для внутрішньо переміщених осіб, подібні моніторинги Жанна Шерстюк запропонувала застосовувати у модульних містечках.

Наступну зустріч робоча група запланувала на квітень. Нагадаємо її мету — забезпечити на регіональному рівні належну координацію щодо реагування на гендерно зумовлене насильство, в тому числі домашнє, через кластерний механізм на рівні ООН. Нині ж в області продовжують діяти 30 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема 4 спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, та 26 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини