Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:23:14

Щодо захворюваності на ГРВІ та грип

07.03.2023   18:23Агенцiя

Продовжується моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулося на 4,9% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ» ніж за попередній, в т.ч. дітей – на 6,5%. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на – 19,4% та знаходиться на середньому рівні інтенсивності епідемічного процесу.

Триває перевищення епідемічного рівня захворюваності у Борзнянській міській, Вертіївській, Мринській сільських громадах Ніжинського району, Ладанській та Сухопов’янській сільських ТГ Прилуцького району.
Органам місцевого самоврядування територіальних громад надано інформацію про епідемічну ситуацію з ГРВІ та грипу з метою прийняття управлінських рішень.
У поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. У той же час виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС- віруси, метапневмовіруси.
Показник охоплення вакцинацією проти грипу залишається низьким: від початку епідсезону вакциновано 2764 особи, з них 1755 осіб з групи медичного та епідемічного ризику, що становить 4,0 % від загальної кількості цієї групи.
Найкращий захист від грипу та коронавірусної хвороби (COVID-19) – це вакцинація. В Україні вакцинація від грипу є рекомендованою, тому вакцину можна придбати в аптечній мережі за власні кошти. Вакцинуватися від грипу можна протягом року.
Продовжується моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. За минулий тиждень до закладів охорони здоров’я звернулося на 0,2% менше осіб, яким встановлено діагноз «ГРВІ» ніж за попередній, в т.ч. дітей – на 2,9%. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на – 15,3% та знаходиться на середньому рівні інтенсивності епідемічного процесу.
З початку епідсезону в області, станом на 23.02.2023 року, перехворіло на грип та ГРВІ у 2,3 рази менше осіб, ніж за аналогічний період попереднього епідсезону 2021-2022рр., в т.ч. дітей у 1,6 разів.
На минулому тижні зареєстровано перевищення епідемічного рівня захворюваності у Сновській міських ТГ Корюківського району, Батуринській, Борзнянській міських, Вертіївська, Комарівській, Макіївській, Мринській, Талалаївськівській сільських громадах Ніжинського району, Понорницькій селищній громаді Новгород-Сіверського району. Органам місцевого самоврядування вищезазначених громад надано інформацію про епідемічну ситуацію з ГРВІ та грипу з метою прийняття управлінських рішень.
У поточному епідсезоні серед циркулюючих вірусів домінує вірус грипу А. У той же час виділяються коронавіруси, віруси грипу В, парагрипу, риновіруси, РС- віруси, метапневмовіруси.
Показник охоплення вакцинацією проти грипу залишається низьким: від початку епідсезону вакциновано 2749 осіб, з них 1753 особи з групи медичного та епідемічного ризику, що становить 4,0 % від загальної кількості цієї групи.
Найкращий захист від грипу та коронавірусної хвороби (COVID-19) – це вакцинація. В Україні вакцинація від грипу є рекомендованою, тому вакцину можна придбати в аптечній мережі за власні кошти. Вакцинуватися від грипу можна протягом року.

 

Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини