Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:02:25

Надзвичайні ситуації та основні небезпечні події в області за минулу добу

07.03.2023   09:55Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 1 пожежу.

МНС

МНС

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:        
10.10 – 10.25  06.03.2023
Зафіксовано 5 вибухів (прильотів) ймовірно з міномету 120 мм в районі   н.п. Семенівка Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.
12.15 – 12.20  06.03.2023
Зафіксовано 13 вибухів (прильотів) ймовірно з РСЗВ в район н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.
13.05       06.03.2023
Зафіксовано мінометний обстріл (1 міна) в район н.п. Карповичі Новгород-Сіверського району. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури інформація не надходила.

Пожежі – 1:
В  м.Городня Чернігівського району (Городнянська ТГ) по вул.Чернігівській, 101 на електропідстанції ПС 110/35/10 кВ АТ «Чернігівобленерго» о 02 год. 35 хв. 07 березня сталася пожежа трансформатора ТН-110. Вогнем пошкоджено трансформатор напруги.  Причина  та  збитки встановлюються.

Виявлення та знешкодження боєприпасів:
Протягом доби піротехнічні підрозділи 2 рази залучалися до виконання робіт за призначенням, вилучено 2 ВНП (з початку бойових дій знешкоджено 49273 ВНП).

Інформація щодо гідрологічних явищ:
Внаслідок підйому рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь в окремих населених пунктах, а саме:

 На р. Десна:
 - тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з 3 населеними пунктами (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне) Новгород-Сіверського району (рух транспорту здійснюється через Сумську область);
- призупинено функціонування паромної переправи у напрямку 4 населених пунктів (с. Пекарів, с. Кнути, с. Костирів, с. Синютин) Корюківського району (рух транспорту здійснюється через Новгород-Сіверський район);
- порушено транспортне сполучення з селищем Луки Корюківського району;

На р. Дніпро:
підтоплені 55 домоволодінь (будівлі та споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у 2 населених пунктах (с. Мньов, с. Прохорів) Чернігівського району.
На р. Дніпро та на р. Десна  спостерігається спад рівнів води.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах  області:
6 - 9 березня на ділянці р. Десна «Макошине-Морівськ» утримуватиметься незначне затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення з окремими прирічковими селами у Корюківському та Чернігівському районах.

Радіаційний фон:
На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 11 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год., Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:
За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 06 березня по 20 годину 07 березня очікується хмарна погода з проясненнями, місцями невеликі опади, слабка ожеледь. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 1-6º тепла.

По м. Чернігову очікується хмарна погода з проясненнями, невеликі опади, слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 2-4º морозу, вдень 3-5º тепла.
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.