Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:21:57

USAID надасть українським агровиробникам насіння соняшника та мінеральні добрива

01.03.2023   19:22Агенцiя

З 1 березня невеликі агровиробники зможуть отримати добрива для ярих і озимих культур та насіння соняшника завдяки проєктові, що впроваджується Програмою USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня поточного року. Проєкт здійснюється у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна, започаткованої Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Проєкт спрямований на підтримку мікро-, малих та середніх підприємств в Україні (ММСП), які мають в обробітку від 5 до 500 га та займаються вирощуванням зернових і олійних культур. Щоб скористатися можливістю, агровиробникові необхідно подати заявку в ДАР у розділі «Доступні програми» – «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника».

Ініціатива забезпечить 6 тис. тонн мінеральних добрив для підживлення озимих культур, основного та припосівного внесення на ярі культури, а також насіння соняшнику для класичної технології вирощування на площі 28 тис. га. Можливістю зможуть скористатися щонайменше 6 800 ММСП.

Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:

    зареєстровані як юридичні або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства;
    мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська;
    зареєстровані у ДАР;
    відповідають іншим вимогам, зокрема не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території РФ та Республіки Білорусь; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог міститься в ДАР).

У заявці агровиробники можуть обрати один з трьох видів допомоги:

    АБО 1 тонну мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%);
    АБО 1 тонну мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%);
    АБО до 25 посівних одиниць насіння соняшнику компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування з розрахунку використання 1 посівної одиниці для 2 га).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

Довідково. Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували Ініціативу на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією війни. AGRI-Україна зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності:

1) закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, які їх потребують;

2) удосконалення і збільшення можливостей експортної логістики та інфраструктури;

3) розширення доступу аграріїв до фінансування, щоб забезпечити максимальні врожаї;

4) надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та перероблення сільськогосподарської продукції.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це 7-річний проєкт, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку та реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл». Метою Програми USAID АГРО є прискорення економічного розвитку сільських громад України шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. Більше про USAID АГРО за посиланням.

Корисні матеріали:

    Інструкція з реєстрації у ДАР;
    Інструкція щодо входу в кабінет та редагування інформації у ДАР.

Контактна інформація: контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215,  support@dar.gov.ua; Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО): agro.office@chemonics.com.

За повідомленням Міністерства аграрної
політики та продовольства України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини