Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:36:14

Нідерландська організація «Open Door Ukraine» вивчає потребу області щодо раннього відновлення

28.02.2023   19:56Агенцiя

Open Door Ukraine (ODU) – нідерландська громадська організація, що підтримує бізнес, представників громадянського суспільства та інші організації, які працюють з Україною. Крім напряму гуманітарної допомоги, ODU минулого року почала відновлювати пошкоджені через війну об’єкти, реалізувавши низку проєктів в Ірпені.

Сьогодні ж представники громадської організації вивчають відповідну потребу на Чернігівщині. Фокус уваги — соціальні заклади, а також багатоквартирні будинки, в яких створенні ОСББ.

    «Ми не самі відбудовуємо будинки, а допомагаємо ОСББ чи іншим організаціям відновлювати дахи. Чому дах? Тому що при руйнуванні будівлі його треба зробити найпершим, — зазначив голова ODU Роберт Серрі під час зустрічі з начальником Чернігівської ОВА В’ячеславом Чаусом. — Ми вже закінчили три схожі проєкти. До речі, в одному нам довелося відбудовувати цілий поверх перед тим, як взятися за дах. Наразі ми співпрацюємо з великими міжнародними організаціями, шукаючи модельні проєкти не тільки в Ірпені, а й по всій Україні. Також ми допомагаємо місцевим будівельним компаніям. Для нас, як і наших донорів важливо те, що тимчасово переміщені особи можуть повертатися до власних осель».

В області є вже так звані "паспорти" інфраструктурних зруйнованих об'єктів. Це дозволить ГО швидше визначитися з локаціями та розпочати роботу.

В’ячеслав Чаус насамперед подякував усьому народу Нідерландів за значну допомогу як Україні в цілому, так і Чернігівщині зокрема, та за підтримку у нелегкий для нас час. Очільник ОВА розповів про поточний стан справ в області, в тому числі про процеси відновлення та наявні потреби.

    «Ми багато зробили минулого року як коштом держави, обласного та місцевих бюджетів, так і завдяки міжнародній підтримці. Крім відновлення критичної інфраструктури та логістики, над чим продовжуємо працювати, нам вдалося відновити майже 2700  житлових будинків, ще близько двох тисяч — у процесі. Звісно, роботи багато: лише понад вісім тисяч пошкоджених об’єктів в області — житло громадян», — зауважив В’ячеслав Чаус, додавши, що загалом орієнтиром для подальшої роботи слугує розроблений за дорученням Президента України Володимира Зеленського «FAST RECOVERY PLAN».

Згаданий документ — проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури, до якого наразі включено майже 9 тисяч об’єктів (переважна більшість — житловий фонд), які потрібно відновити максимально швидко.

До слова, пан Роберт Серрі у 1992 році був першим Послом Нідерландів в Україні, активно сприяючи налагодженню дипломатичних відносин незалежної України.

У ході робочого візиту на Чернігівщину представники ODU оглянуть соціальні об’єкти, що можуть взяти у роботу. За словами Роберта Серрі, організація не виключає подібні проєкти. Над одним уже працюють (школа в Тростянецькому районі на Сумщині).


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини