Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:30:27

Прокуратура вживає заходів щодо стягнення коштів до державного бюджету України

21.02.2023   19:43Агенцiя

Прилуцька окружна прокуратура проводить системну роботу, спрямовану на недопущення фактів порушення інтересів держави, зокрема вживаються заходи представницького реагування щодо стягнення коштів до державного бюджету України за надані медичні послуги під час стаціонарного лікування потерпілих від кримінальних правопорушень.

Так, Прилуцькою окружною прокуратурою скеровано позовну заяву до Прилуцького міськрайонного суду в інтересах держави в особі Національної служби здоров’я України до водія автомобіля, який скоїв наїзд на пішохода, про стягнення коштів на суму майже 56 тис. грн.

Під час розгляду кримінального провадження в суді  було встановлено, що водієм автомобіля допущено  порушення правил дорожнього руху, внаслідок чого неповнолітній потерпілий, який переходив дорогу, отримав тілесні ушкодження, у зв’язку з чим перебував на лікуванні в КНП «Чернігівська обласна дитяча лікарня».

Відповідно до ч. 3 ст. 1206 ЦК України якщо лікування проводилося закладом охорони здоров’я, що є у державній власності, у власності Автономної Республіки Крим або територіальної громади, спільній власності територіальних громад, кошти на відшкодування витрат на лікування зараховуються до відповідного бюджету, за рахунок якого таке лікування фінансувалося. Якщо лікування проводилося закладом охорони здоров’я, який за відповідні надані медичні послуги отримує кошти згідно з договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, такі кошти зараховуються до Державного бюджету України.

Таким чином, у разі задоволення позову, кошти у  сумі майже 56 тис. грн. надійдуть до державного бюджету України та у такий нелегкий час у зв’язку із збройною агресією російської федерації можуть бути витрачені на потреби відповідно до умов сьогодення.

Прилуцька окружна прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.