Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:10:33

В.о. міського голови Олександр Ломако провів зустріч з єпископом Чернігівським і Ніжинським ПЦУ Антонієм Фірлеєм

20.02.2023   12:56Агенцiя

В.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако 17 лютого у стінах муніципалітету провів зустріч з новопризначеним керуючим Чернігівською єпархією Православної церкви України Антонієм Фірлеєм та секретарем Чернігівської єпархії Романом Кіником.

Нагадаємо, що 2 лютого на засіданні Синоду ПЦУ було прийняте рішення про призначення Преосвященного Антонія (Фірлея) єпископом Чернігівським і Ніжинським, якого було звільнено від обов’язків вікарія Київської єпархії. Преосвященний Євстратій, який до цього очолював Чернігівську єпархію, обраний керуючим єпархією архієпископом Білоцерківським.
Під час спілкування у міській раді мова йшла про актуальні питання із життя міста та стан справ у релігійній сфері. Обговорили учасники зустрічі і напрямки співпраці задля добробуту міста Чернігова. В.о. міського голови запевнив, що ПЦУ завжди може розраховувати на підтримку органів місцевого самоврядування.
— Для всіх нас, для міської влади та мене особисто, Чернігівська єпархія — рідна. Ми завжди співпрацювали по всім питанням, де були до нас звернення. Ми з повагою ставилися і до вірян, і до питань церкви.
Очевидно для всіх, що зараз питання церкви — не тільки питання віри, але й питання національної безпеки. Тому, неправильно й не може бути такого, коли церква держави-агресорки має вплив на людей через цей інститут, просуває наративи «руського міра».
Питання віри й віруючих — без питань. Люди мають право ходити в храми, які їм ближчі. У нас всі конфесії рівні і всі віросповідання рівні. Але, якщо тут включається питання націбезпеки, питання наративів, якогось впливу на суспільну думку і не тільки на суспільну, а ми знаємо багато публічних прикладів, то ми, як влада, тільки одну лінію маємо займати.

У Чернігові ми приймали звернення до Верховної Ради України з цього питання декілька місяців тому. Для нас головне, щоб цей процес відбувався максимально коректно, з повагою до громадян міста, щоб не було у місті протистоянь на фоні релігії, бо це завжди дуже складні протистояння, як показує історія. Тому, люди мають зрозуміти все.

Я думаю, що ваша основна задача, і наша, як цивільної влади — провести таку політику грамотну, щоб люди все розуміли і не було у нас у цьому протистоянь. Але, в результаті церква має бути українською. І ніяка інша стороння держава, особливо та, яка на нас нападає і вбиває наших людей, знищує храми, в тому числі, і хоче знищити нашу духовність та ідентичність – не має мати жодного впливу на нас, — сказав під час зустрічі Олександр Ломако

 

Пресслужба Чернігівської міської ради 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини