Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:21:38

У Чернігівській області Гвардією наступу зацікавилися понад 300 осіб

17.02.2023   10:36Агенцiя

В межах національної кампанії рекрутингу «Гвардія наступу» вжепонад тиждень на Чернігівщині триває набір добровольців до восьми штурмових бригад. Стати частиною однієї з них можна, звернувшись до одного із п’яти ЦНАПів області або заповнивши анкету на сайті storm.mvs.gov.ua

«Люди активно цікавляться вступом до Гвардії наступу як у Чернігові, так і в інших містах області. Уже маємо більше ніж 300 таких заявок (на кінець минулого тижня – ред.). Зараз формуються команди для зарахування до підрозділів. Люди активно проходять лікарські комісії, відповідні тестування. Найбільше заявок до військових формувань Національної поліції та Національної гвардії», — прокоментував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, інспектуючи ЦНАП в Чернігові.
Втім, без уваги не залишається і Державна прикордонна служба.
«Наразі формується новий 15-й прикордонний загін. Набираємо людей, які готові служити за умов, передбачених національним проєктом. Тому можуть прийти всі охочі, які не притягалися до кримінальної відповідальності та придатні до військової служби. Є й вікові обмеження. Спочатку вивчаємо документи, потім же людина проходить всі етапи добору. Щоб записатися, потрібні військовий квиток, паспорт та ідентифікаційний номер», — розповіла сержант-менеджер відділу комплектування прикордонного загону імені князя Володимира Великого Тетяна Гомалій.
За словами начальника ГУ Національної поліції в області Володимира Нідзельського, не всі охочі зможуть потрапити до бригади поліцейських «Лють»: потрібно бути фізично підготовленим, пройти анкетування, військово-лікарську комісію та спецперевірку.
Частину згаданих випробувань уже осилив доброволець Сергій, записавшись у чернігівському ЦНАПі до бригади «Лють». Каже, що служити в поліції хотів ще зі шкільних років. Зараз же вирішив скористатися можливістю долучитися до лав правоохоронців.
«Захистити свою родину та Батьківщину. А ще — опанувати військову справу, — поділився своєю мотивацією житель Чернігова. — Найголовніше, щоб у нашій країні, місті зокрема, був спокій».
Нагадаємо, високомотивовані патріоти, які прагнуть перемоги України у боротьбі з російським агресором, але з тих чи інших причин до цього часу не були у війську, можуть долучитися до Гвардії наступу.
Нагадуємо адреси ЦНАПів, де можна проконсультуватися та подати заявку:
•    м. Чернігів, просп. Левка Лук'яненка, 20А;
•    м. Ніжин, вул. Покровська, 8/66;
•    м. Новгород-Сіверський, вул. Князя Ігоря, 32А;
•    м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9;
•    м. Прилуки, вул. Івана Скоропадського, 102А.
Телефон для консультацій — 0-800-10-00-20.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини