Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:26:03

У «МедіаБазі. Чернігів» розбиралися з особливостями написання грантових заявок

14.02.2023   18:07Агенцiя

Особливості написання грантових заявок для міжнародних фондів і програм та тонкощі складання бюджету відтепер знають чернігівські медійники.

Практична консультація із написання грантів для журналістів відбулася учора, 9 лютого, у хабі «МедіаБаза. Чернігів».

Регіональний представник ІМІ у Чернігівській області Павло Пущенко розклав по поличках структуру проектних заявок і наголосив, що «дайте гроші на поточну роботу редакції – не те, чого хочуть донори». Необхідно шукати нові ідеї, які б відповідали пріоритетам донорів та узгоджувались з редакційною політикою.

Він також дав  поради, де саме шукати пропозиції грантів, проектів та навчань саме для представників медіа.

За словами присутніх журналістів та редакторів чернігівських видань, найбільшу проблему для них становить бюджет. Саме тому, на цьому блоці консультації і був зроблений найбільший акцент.

Як розказав Павло Пущенко, варто чітко прописувати всі бюджетні витрати і чітко їх обґрунтовувати. Зокрема, одним із найголовніших правил при написанні бюджету є те, що він має бути збалансованим і чітко відповідати тим заходам, які передбачені проєктною діяльністю.

«Важливо не стояти на місці, а розвиватися. Тому нові знання - завжди корисні. Тим паче нині, коли Україна відчуває підтримку іноземних держав, як ніколи. Але гроші не дають просто так, а тому треба вміти писати гранти, що доволі непросто. Інформація, почута на тренінгу, виявилася потрібною, сподіваюсь практичне застосування буде»,- зазначила журналістка Челайн Ірина Осташко.

Додамо, що хаб «МедіаБаза. Чернігів» готовий надавати консультативну підтримку по грантовим заявкам і проектам, які писатимуть чернігівські редакції.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини