Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:44:04

Сапери ДСНС виявили небезпечні залишки від реактивної системи залпового вогню "Ураган"

13.02.2023   10:24Агенцiя

10 лютого піротехніки ДСНС виявили 1 одиницю від реактивної системи залпового вогню БМ-27 "Ураган", в якій знаходились небезпечні касетні елементи, неподалік населеного пункту Підлісне Кіптівської територіальної громади Чернігівського району.

Виявлений вибухонебезпечний предмет було транспортовано на спеціальному автомобілі, відповідно підготовленими фахівцями-піротехніками з дотриманням всіх правил безпеки на сортувальний майданчик, де в подальшому він буде знищений.
Хотілося б зазначити, що дані реактивні системи активно використовувались російськими військами під час обстрілів населених пунктів і територій Чернігівщини у ході активної фази бойових дій.


Рятувальники Головного управління ДСНС нагадують: якщо Ви побачили підозрілий предмет, у жодному разі не чіпайте його, не намагайтеся самостійно його вилучити чи розібрати, оскільки Ваші дії можуть спровокувати вибух. Огородіть місце знахідки та повідомте до Служби порятунку за номером "101". Пам’ятайте, що небезпечні знахідки вилучаються та знищуються виключно фахівцями-піротехніками ДСНС України.

 Головне управління ДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини