Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:54:00

Представники правоохоронних відомств Чернігівщини узгодили алгоритм взаємодії щодо профілактики шахрайських дій

10.02.2023   09:51Агенцiя

Вчора в Чернігівській обласній прокуратурі відбулася спільна нарада керівників правоохоронних відомств та представників банківських установ.

Заступник начальника Головного управління Нацполіції у Чернігівській області – начальник кримінальної поліції області Олександр Васильченко проінформував присутніх про те, що нині поліція продовжує проводити масштабну профілактичну кампанію серед населення з протидії шахрайським діям.


– Поліцейські проводять роз’яснювальні рейди заради інформування громадян про найпоширеніші види шахрайств. Інформаційно-профілактична кампанія спрямована на охоплення роз’яснювальними заходами якомога ширшого кола населення. Розроблені поліцією пам’ятки можна також знайти біля адміністративних будівель, на дошках оголошень житлових будинків та продуктових магазинів. Ілюстровані поради прості та зрозумілі для громадян будь-якого віку. Кожна листівка містить опис найбільш вживаних шахрайських прийомів, рекомендацій щодо дій громадян залежно від ситуації, – сказав Олександр Васильченко.
Начальник відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області Дмитро Богдан відзначив, що на Чернігівщині набули поширення різноманітні шахрайські схеми в мережі Інтернет:
– Поліція закликає громадян не довіряти повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які закликають перейти за невідомим посиланням та ввести секретні данні банківської картки нібито для оформлення "грошової допомоги". Інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах. Також застерігаємо громадян від незнайомців, які випитують секретні дані банківських карток під різноманітними приводами.
Закликаємо: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки.
Під час наради учасники напрацювали алгоритм взаємодії та узгодили низку першочергових спільних дій в напрямку протидії шахрайствам.

Поліція Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.