Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:03:53

З початку року до кримінальної відповідальності притягнуто трьох осіб за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період

09.02.2023   15:27Агенцiя

Деснянським районнимсудом впродовж січня-лютого поточного року засуджено трьох жителів м.Чернігова за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період(ст.336 КК України).

Так, відповідно до Указу Президента України№64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні» та ст.1 Закону України «Про оборону України», з 24.02.2022 на території України введено воєнний стан та діє особливий період.
Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судових засіданнях доведено,  щомісцеві мешканці, будучи військовозобов’язаними, пройшли медичний огляд, за результатами якого визнані здоровими та придатним до проходження військової служби. В подальшому ними було отримано повістки, за якими вони мали з’явитися у відповідний час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у військову частину для проходження військової служби за мобілізацією, на особливий період, проте, безпідставно, не маючи на те поважних причин, не з’явилися, тим самими ухилилися від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.
    Зурахуванням визнання обвинуваченими своєї вини та щирого каяття судом призначенопокарання у виді 3 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку на 2 роки.

    
За інформацією Чернігівської окружної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.