Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:51:39

Архітектор з Чилі презентував концепцію відновлення Будинку культури в Іванівці

08.02.2023   14:07Агенцiя

Група чилійських архітекторів розробила концепцію майбутнього Будинку культури в Іванівській громаді, зруйнованого під час активних бойових дій. Її презентував Крістіан Віттіг 7 лютого під час чергової онлайн-зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом.

Так, передбачається планування нової сучасної конструкції, але з урахуванням історичних аспектів та нинішніх архітектурних тенденцій. Як і раніше, у будівлі будуть два поверхи. Щоб максимально використати простір, архітектори запланували різноманітну кількість локацій: кафетерій, приміщення для  гуртків, стилізовані зони відпочинку, бібліотеку. За задумом, це приваблюватиме місцевих жителів з користю проводити своє дозвілля. При розробці враховані всі інклюзивні моменти та вимоги безбар’єрності. До слова, при плануванні архітектори задіяли багато скляних елементів, приміром, бокси для візуального збільшення простору та скляний дах. Наразі ще потрібні доопрацювання технічного плану.

    «Концепція дійсно вражає, адже враховані всі сучасні елементи, передбачені нові можливості для людей за рахунок якісного планування самого приміщення. Дякую всій команді, яка працювала над цією розробкою», — зазначив Костянтин Мегем.

Співпраця з чилійським архітектором триває. На черзі — презентація концепції Будинку культури у с. Ягідне. Щоб максимально врахувати всі особливості конкретних об’єктів, Крістіан Віттіг планує найближчим часом відвідати Чернігівську область.

Зазначимо, що у разі напрацювання проєктних пропозиції, на основі дизайнерських концепцій можна буде робити проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію чи відновлення об’єкта за умови наявності фінансування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини