Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:28:27

Архітектор з Чилі презентував концепцію відновлення Будинку культури в Іванівці

08.02.2023   14:07Агенцiя

Група чилійських архітекторів розробила концепцію майбутнього Будинку культури в Іванівській громаді, зруйнованого під час активних бойових дій. Її презентував Крістіан Віттіг 7 лютого під час чергової онлайн-зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом.

Так, передбачається планування нової сучасної конструкції, але з урахуванням історичних аспектів та нинішніх архітектурних тенденцій. Як і раніше, у будівлі будуть два поверхи. Щоб максимально використати простір, архітектори запланували різноманітну кількість локацій: кафетерій, приміщення для  гуртків, стилізовані зони відпочинку, бібліотеку. За задумом, це приваблюватиме місцевих жителів з користю проводити своє дозвілля. При розробці враховані всі інклюзивні моменти та вимоги безбар’єрності. До слова, при плануванні архітектори задіяли багато скляних елементів, приміром, бокси для візуального збільшення простору та скляний дах. Наразі ще потрібні доопрацювання технічного плану.

    «Концепція дійсно вражає, адже враховані всі сучасні елементи, передбачені нові можливості для людей за рахунок якісного планування самого приміщення. Дякую всій команді, яка працювала над цією розробкою», — зазначив Костянтин Мегем.

Співпраця з чилійським архітектором триває. На черзі — презентація концепції Будинку культури у с. Ягідне. Щоб максимально врахувати всі особливості конкретних об’єктів, Крістіан Віттіг планує найближчим часом відвідати Чернігівську область.

Зазначимо, що у разі напрацювання проєктних пропозиції, на основі дизайнерських концепцій можна буде робити проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію чи відновлення об’єкта за умови наявності фінансування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини