Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:57:11

Міжнародний медичний корпус розглядає проєкти відновлення медзакладів області

08.02.2023   09:58Агенцiя

Наприкінці минулого тижня представники Міжнародного медичного корпусу (ММК) відвідали обласну лікарню, де за кошти організації відремонтовано приміщення фтизіатричного відділення. На цьому ММК зупинятися не збирається: варіанти подальшої співпраці медична координаторка в Україні Мішель Гоннет та координатор в Чернігівській області Ендрю Раян обговорили із заступницею начальника ОВА Жанною Шерстюк і начальником Управління охорони здоров’я ОВА Андрієм Лінником.

Представники ММК наголосили, що наразі у фокусі фінансування — заклади, які функціонували до повномасштабного вторгнення. Тобто, відновлення того, що вже працювало: все, що пошкоджено під час військової агресії або вкрадено, організація готова компенсувати. Якщо мова про створення чогось нового чи закупівлю обладнання, якого не було, — це інша історія.

Така позиція пов’язана з тим, що перші місяці роботи в Україні ММК  використовував кошти приватних фондів. Зараз же фінансові ресурси обмежені — лише від урядових організацій США, Канади і Європейського Союзу.

«Ми можемо запропонувати низку проєктів, що не перебувають у роботі. Це проєкти відновлювального характеру або ініціативи посилення спроможності медичної галузі області», — зазначила Жанна Шерстюк.

Серед актуальних для Чернігівщини заступниця начальника ОВА назвала відбудову кардіоцентру під центр реабілітації для всіх категорій населення, в тому числі й для учасників бойових дій. Зважаючи на перспективи відновлення у сусідніх регіонах, приміром, Сумщини, подібний заклад зміг би забезпечувати відповідними послугами декілька північних областей.

Не менш важлива і відбудова Обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб, що зазнав руйнувань під час бойових дій. Адже наявних місць — 40 фтизіатричних ліжок — у відділенні обллікарні буде недостатньо через очікувану активізацію роботи у даному напрямі (планується за підтримки ММК відновлення роботи пересувного флюорографа для своєчасного виявлення туберкульозу серед груп ризику у віддалених населених пунктах області). Натомість у приміщенні, що розглядається під відновлення, можна буде облаштувати 80 ліжко-місць. Крім того, воно розташоване на території колишнього обласного протитуберкульозного диспансеру, що відповідає критеріям відбору ММК.

Тема боротьби з туберкульозом, як зауважили координатори ММК, вкрай важлива. У цьому напрямі організація готова співпрацювати й надалі. А ще за активної участі у процесі буде легше обґрунтовувати важливість відповідних довгострокових проєктів в головному офісі.

За словами представників ММК, актуальними залишаються доставлення медичних виробів та препаратів у прикордонні лікарні (є відповідні заявки), тренінги медиків для надання допомоги в умовах війни.

Нагадаємо: Міжнародний медичний корпус — глобальна служба швидкого реагування, яка надає невідкладну медичну допомогу та пов’язані з нею послуги тим, хто постраждав від конфліктів, катастроф і захворювань.
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.