Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:35:56

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

02.02.2023   20:52Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 01 лютого по 8:00 02 лютого 2023 року

Протягом минулої доби зареєстровано 5 дорожньо-транспортних пригод та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 9 осіб постраждали.

Оперативна інформація про ситуацію поблизу державного кордону України в межах області:        

13:00 – 13:10    01.02.2023 р.                                                              

Зафіксовано 6 вибухів (прильотів) ймовірно з міномету 120 мм в районі н.п. Єліне  Корюківського району. Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження інфраструктури інформація не надходила;

15:10 – 15:15    01.02.2023 р.                                                              

Зафіксовано 2 вибухи (прильоти) ймовірно з міномету 120 мм в районі  н.п. Клюси  Корюківського району. Втрат серед особового складу та техніки немає. Про втрати серед місцевого населення чи пошкодження інфраструктури інформація не надходила;

15:10 – 15:40    01.02.2023 р.                                                              

Зафіксовано 14 вибухів (прильотів) ймовірно з міномету 120 мм в районі околиці та у н.п.  Єліне  Корюківського району, 100 м від наряду, 2 км від державного кордону на напрямку хоромне (рф) – Єліно.  Втрат серед особового складу та техніки немає, щодо можливих втрат серед місцевого населення, за попередніми даними: загинуло 4 місцевих мешканця (дві жінки та два чоловіка) і 1 чоловік отримав поранення внаслідок прямого влучення міни у підвал, де переховувалися цивільні особи. Пошкоджені 2 житлових будинки та 2 споруди господарського призначення.

Дорожньо-транспортні пригоди – 5:

- на автодорозі Н-07 «Київ-Суми-Юнакіївка» біля с. Знамянка Прилуцького району о 05 год.  30  хв. 01 лютого водій автомобіля "Mitsubishi Outlander" не впорався з керуванням, виїхав на ліве узбіччя дороги та перекинувся. Внаслідок пригоди водій та два пасажири отримали травми, водій госпіталізований до КНП « Прилуцька міська лікарня»;

- на автодорозі між селами Малий Листвен та Суличівка Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) о 09 год. 42 хв. 01 лютого водій автомобіля  "Toyota Рrado" не впорався з керуванням автомобіля, з’їхав у кювет та здійснив зіткнення з придорожнім деревом. Внаслідок пригоди водій та пасажир отримали травми і були госпіталізовані КНП «Ріпкинська центральна районна лікарня»;

- на перехресті автодоріг Р-69 «Київ-Чернігів» та Т-2535 «Козелець-Сорокошичі» на території Чернігівського району об 11 год. 41 хв. 01 лютого  сталося зіткнення автомобілів "Renault Premium" та  "Chevrolet Captiva". Внаслідок пригоди водії отримали травми та були доставлені до КНП «Козелецька центральна районна лікарня»;

- в м. Мена Корюківського району по вул. Вокзальній, 36 о 17 год. 45 хв. 01 лютого водій автомобіля "Škoda Octavia" здійснив наїзд на пішохода, який раптово вийшов на проїжджу частину дороги. Внаслідок пригоди пішохід отримав травми та був госпіталізований до КНП «Менська центральна районна лікарня»;

- в м. Ніжині по вул. Шевченка біля пішохідного переходу о 17 годині       01 лютого водійка автомобіля "Ford Escape" здійснила наїзд на пішохода, який перетинав  проїжджу частину дороги. Внаслідок пригоди пішохід отримав травми і був доставлений до КНП «Ніжинська міська лікарня».

Пожежі – 3:

пожежі в житловому секторі – 2:

  - в с. Іваньків  Новгород-Сіверського району (Понорницька ТГ) в господарстві по вул. Гвардійській, 26 о 15 год. 37 хв. 01 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляно-дерев’яні, покрівля металева). Вогнем знищено покрівлю, перекриття на площі 48 кв.м, пошкоджено конструктивні елементи стін, майно. Причина - необережність під час паління господаря, 1962 року народження, який загинув на місці пожежі;

  - в с. Гмирянка Прилуцького району (Ічнянська ТГ)  в господарстві по вул. Миру, 122 о 23 год. 56 хв. 01 лютого сталася пожежа житлового будинку  (6х10 м, стіни дерев’яні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 30 кв.м, перекриття на площі 20 кв.м, конструктивні елементи стін, майно. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

інші пожежі –1:

  - в м. Остер Чернігівського району (Остерська ТГ)  по вул. Пекура, 59 о  23 год. 55 хв. 01 лютого сталася пожежа неексплуатуємої будівлі (3х5 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено конструктивні елементи стін. Власник, причина та збиток - встановлюються.

Інші повідомлення:

В м. Ніжині станом на 19 год. 01 лютого відновлено централізоване газопостачання 753 абонентам, яке було аварійно припинено 31 січня абонентам житлового сектору вулиць Прилуцька,  Мозгалевського,  Віталія Боровика,  Заслонова,  Пустовгара  та  Добролюбова. Без газопостачання залишаються 327 абонентів. Відновлювальні роботи  проводяться фахівцями газової  служби Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз».

Інформація щодо гідрологічних явищ:

Внаслідок підйому рівнів води на річках області, спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки з затопленням заплав, порушенням транспортного сполучення та підтопленням домоволодінь в окремих населених пунктах, а саме:

р. Десна - тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою місцевого значення Новгород-Сіверський - Бирине з 3 населеними пунктами (с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне) Новгород-Сіверського району (рух транспорту здійснюється шляхами Сумської області); перелито проїзну частину дороги загального користування в м. Новгород-Сіверський (проїзд здійснюється суміжними вулицями); підтоплено 1 домоволодіння (присадибна ділянка, 2 будівлі господарського призначення) у с. Максаки, Корюківського району (інформація щодо підтоплення житлових будинків не надходила);

Тимчасово відсутнє поромне сполучення з центром громади населених пунктів Пекарівського стростинського округу (сіл Пекарів, Кнути, Костирів, Синютин). Транспортне сполучення з центром громади - селищем Сосниця здійснюються в об’їзд у напрямку смт Короп.

Перелита ділянка дороги Сосниця-Пекарів-Шабалинів в напрямку від поромної переправи через р. Десна до с. Пекарів протяжністю близько 30 мерів, шар води в найглибшому місці складає близько 30 см.

Перелито ділянку дороги Сосниця-Шаповалівка - /М-02/ у напрямку від с. Мале Устя до мосту через р. Десна, шар води в найглибшому місці складає близько 15 см, протяжністю до 50 метрів.

р. Дніпро - перелито проїжджу частину автодороги місцевого значення Пустинки - Мньов в напрямку с. Мньов (транспортне сполучення здійснюється за допомогою техніки підвищеної прохідності); підтоплено 186 домоволодінь та 79 дачних ділянок (будівлі та споруди господарського призначення, присадибні ділянки) у 6 населених пунктах (смт Радуль, с. Мньов, с. Старик, с. Загатка, с. Повідов, с. Прохорів) Чернігівського району (інформація щодо підтоплення житлових будинків не надходила);

р. Сейм - тимчасово припинено пряме транспортне сполучення автодорогою міжнародного значення Кіпті-Глухів-Бачівськ з 9 населеними пунктами (с. Матіївка, с. Каціри, с. Обірки, с. Мости, с. Нове Полісся, с. Осіч, с. Бондарі, с. Шумейкине, с. Голубів) Ніжинського району (рух транспорту здійснюється шляхами Новгород-Сіверського району).

На р. Дніпро в районі Київського водосховища зберігається затор криги.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища та процеси на водних об’єктах області:


      01 – 02 лютого на ділянці Дніпра в межах (Чернігівського району) утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Дніпра та часткове затоплення окремих населених пунктів у Чернігівському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

     01 – 02 лютого на ділянці Десни «Новгород-Сіверський – Макошине» (Новгород-Сіверський, Корюківський райони) внаслідок утримання морозної погоди відбуватиметься подальше відновлення і посилення льодових явищ, можливі різкі коливання рівнів води до 0,1 – 0,2 м за добу та утримання  і  збільшення затоплення заплави та порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни.

     На річці Снов утримуватиметься  перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення у Корюківському районі (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 11 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год., Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 12 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 02 лютого по 20 годину 03 лютого очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий сніг, мокрий сніг, місцями слабка ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º  тепла, вдень 0-5º тепла. По м. Чернігову  очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий сніг, мокрий сніг, слабка ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 1-3º тепла.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини