Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:49:48

Підтримати постраждалих від насильства: Чернігівська ОВА та Фонд ООН у галузі народонаселення реалізують черговий проєкт

02.02.2023   10:20Агенцiя

Чернігівська ОВА продовжує співпрацю з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA Ukraine) щодо удосконалення роботи мережі підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Так, восени минулого року завдяки такій співпраці та небайдужості низки благодійників було створено першу в області кімнату кризового реагування для людей, які потерпають від насильства. Зараз же розпочалася реалізація спільного проєкту з розгортання консультативних сервісів на базі денного центру з «кризовою кімнатою».

Фінансує проєкт UNFPA Ukraine (ремонт приміщення поруч із «кризовою кімнатою», його облаштування і оснащення технікою, заробітна плата працівників на початковому етапі).

Днями заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк разом з представниками Фонду оглянули приміщення, що слугуватиме майданчиком для організації доступного та безпечного простору, де у комфортних умовах постраждала особа зможе отримати комплексну безоплатну допомогу.

На даний час «кризова кімната» у Чернігові тимчасово не приймає клієнтів з технічних причин. Невдовзі вона відновить свою роботу – про це буде повідомлено додатково.

Довідково. Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами UNFPA працює у 150 країнах. Зокрема в Україні — з 1997 року.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністраці

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини