Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:09:40

Міжнародна організація з Нідерландів допомагає Чернігівщині у відновленні пошкоджених будинків

01.02.2023   22:35Агенцiя

ZOA — міжнародна організація з надання допомоги та відновлення, яка базується в Нідерландах, і працює у 15 країнах по всьому світу

Україна стала першою європейською країною в практиці організації. Тут допомога спочатку була сфокусована на підтримці вимушених переселенців. Зараз же ZOA допомагає й у відбудові осель, пошкоджених внаслідок бойових дій (легкий та середній ступені). Так, вона одна з перших після деокупації Чернігівщини прийняла рішення щодо надання її жителям допомоги у відновленні житла. 

Подальшу співпрацю представники ZOA обговорили сьогодні під час робочого візиту в область з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом та директоркою Департаменту економічного розвитку ОВА Олександрою Хомик.

Костянтин Мегем ознайомив делегатів з поточним станом справ на Чернігівщині, зокрема характером руйнувань і пошкоджень, проведеними відновлювальними роботами, а також наявними викликами.

«Напрями, над якими постійно працюємо і намагаємося залучити якомога більше міжнародних партнерів, — це проходження опалювального сезону, відновлення житла, соціальної інфраструктури, бізнес-процесів. Є потреба в індивідуальних модульних будинках», — розповів перший заступник начальника ОВА. Він подякував за підтримку і надану допомогу ZOA, висловивши сподівання, що співпраця триватиме й надалі.

За словами представників ZOA, понад 600 бенефіціарів з Чернігівщини отримали допомогу для відновлення будинків із пошкодженнями легкого та середнього ступенів. У цьому напрямі планують працювати й надалі. Увагу сфокусували на Киїнській громаді. Охопили також Городнянську, Тупичівську ТГ, а також громади на півдні області, зокрема Ічнянську, Талалаївську, Бобровицьку. 

«Дивлячись на статистику і роботи, які ще треба виконати, бачимо, що ми тут потрібні. Це розуміє і міжнародна спільнота. Тому наша спільна задача з вами — говорити світу про наявні потреби. Я вражений їхнім великим обсягом, водночас підбадьорений уже зробленим», — зазначив керівник програми Едвін Віссер і додав, що після повернення у свою країну, Нідерланди, говоритиме людям, організаціям про важливість цієї справи.

Делегатів також цікавили програми підтримки внутрішньо переміщених осіб та громадян, які повністю втратили своє житло. Не оминули увагою економічні процеси. Адже, реалізовуючи свої проєкти, ZOA намагається давати «поле роботи» місцевим фахівцям, підтримуючи таким чином розвиток місцевої економіки.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації


Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.