Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:30:08

За матеріалами СБУ судитимуть російського агента, який збирав інформацію про переміщення ЗСУ

01.02.2023   10:09Агенцiя

Слідчі Управління СБ України в Чернігівській області завершили досудове розслідування стосовно мешканця прикордоння, який приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення українських військ на території Чернігівщини та Київщини.

Контррозвідники СБУ затримали поплічника окупантів у листопаді 2022 року.

Встановлено, що громадянин рф, який вже декілька років проживав в одному з прикордонних селищ Чернігівської області, був завербований кадровим співробітником фсб під час однієї з поїздок до росії.

Ворожий агент отримав оперативний псевдонім і детальні інструкції щодо збору і способів передачі секретних відомостей.

Під час окупації Чернігівщини поплічник агресора надав свою згоду на співпрацю військовослужбовцям рф, повідомивши їх, що є агентом фсб.

Після звільнення території регіону від ворога агент продовжив виконувати завдання російської спецслужби. Від свої кураторів він отримав вказівку про збір та передачу їм відомостей щодо переміщення та розташування підрозділів Збройних Сил України, а також даних про кількості особового складу, військової техніки та наявного озброєння Сил оборони поблизу державного кордону.

Співробітники СБУ зірвали плани рашистів і затримали їхнього поплічника під час спроби передачі закритої інформації до рф. У зловмисника було виявлено мобільний телефон із доказами «листування» з представником російської спецслужби.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

Операцію з викриття і нейтралізації російського агента проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини