Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:31:16

За матеріалами СБУ судитимуть російського агента, який збирав інформацію про переміщення ЗСУ

01.02.2023   10:09Агенцiя

Слідчі Управління СБ України в Чернігівській області завершили досудове розслідування стосовно мешканця прикордоння, який приховано збирав інформацію про місця дислокації та переміщення українських військ на території Чернігівщини та Київщини.

Контррозвідники СБУ затримали поплічника окупантів у листопаді 2022 року.

Встановлено, що громадянин рф, який вже декілька років проживав в одному з прикордонних селищ Чернігівської області, був завербований кадровим співробітником фсб під час однієї з поїздок до росії.

Ворожий агент отримав оперативний псевдонім і детальні інструкції щодо збору і способів передачі секретних відомостей.

Під час окупації Чернігівщини поплічник агресора надав свою згоду на співпрацю військовослужбовцям рф, повідомивши їх, що є агентом фсб.

Після звільнення території регіону від ворога агент продовжив виконувати завдання російської спецслужби. Від свої кураторів він отримав вказівку про збір та передачу їм відомостей щодо переміщення та розташування підрозділів Збройних Сил України, а також даних про кількості особового складу, військової техніки та наявного озброєння Сил оборони поблизу державного кордону.

Співробітники СБУ зірвали плани рашистів і затримали їхнього поплічника під час спроби передачі закритої інформації до рф. У зловмисника було виявлено мобільний телефон із доказами «листування» з представником російської спецслужби.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України, скеровано до суду.

Операцію з викриття і нейтралізації російського агента проводили співробітники СБУ Чернігівської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини