Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:43:11

Приписне посвідчення: 17-річні чернігівці ставатимуть на військовий облік

26.01.2023   16:18Агенцiя

Призов на строкову військову службу в Україні наразі не проводиться через воєнний стан, але ставати на облік до територіальних центрів комплектування все ж потрібно, зазначив на брифінгу Олег Гончарук 25 січня.

Зокрема юнаки, яким у 2023-му виповниться 17 років, в період з січня по березень повинні отримати свій перший військово-обліковий документ – посвідчення про приписку.

-Звернувся би безпосередньо до батьків: не потрібно боятися, що хлопці прийдуть до територіальних центрів і їх зразу призвуть до лав Збройних Сил України. І взагалі на сьогоднішній день слова «боятися захищати свою державу» навіть некоректно звучить, – підкреслив начальник Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

Для отримання посвідчення юнакам потрібно буде пройти приписну комісію та медичний огляд. Цей документ також знадобиться їм у майбутньому для вступу до вищих навчальних закладів.

-Перше – визначення ступеню придатності кожного юнака до майбутньої військової служби, визначення загальної кількості призивного ресурсу, кількості юнаків, які в подальшому можуть бути призвані на строкову військову службу, або можуть бути залучені до проходження військової служби за контрактом, – пояснив Олег Гончарук.

Разом з тим в Україні триває загальна мобілізація. За словами Олега Гончарука,  Чернігів патрулюють військовослужбовці з територіальних центрів комплектування, які мають право видавати повістки громадянам. Однак в більшості випадків це робиться для з’ясування особи та того, чи перебуває вона на військовому обліку.

https://youtu.be/Zvb7w_9KB80

ТРА Новий Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.