Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:58:38

Чернігівською окружною прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом завищення цін під час закупівель продуктів харчування для закладів освіти

23.01.2023   10:33Агенцiя

За результатами вивчення інформацій, розміщених на офіційному сайті Чернігівської міської ради, у ЗМІ та соціальних мережах, встановлено, що комунальним підприємством «Шкільне» Чернігівської міської ради, з метою забезпечення харчуванням дітей у загальноосвітніх навчальних закладах упродовж вересня 2022 року – січня 2023 року ймовірно завищено ціни на продукти харчування.

Наприклад, середня ціна на гречку згідно відомостей торгівельних мереж України складає 65 грн за кг, макарони – 26-27 грн/кг, «бедро» куряче – 117 грн/кг, у той час, як відповідно до інформації на офіційному сайті Чернігівської міської ради в розділі «Комунальні підприємства» - КП «Шкільне» є діючий документ «Закупівельні ціни на продукти харчування станом на 30.11.2022» ціна на гречку складає 75 грн. 54 коп., макарони – 32 грн. 50 коп., «бедро» куряче – 95 грн. 90коп. та інше.
Поряд з цим, вивченням системи електронних закупівель «Прозорро» встановлено, що процедури закупівлі послуг з поставки товарів за вказаними договорами КП «Шкільне» не проводилось.
За вказаними фактами Чернігівською окружною прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб), в рамках якого буде перевірено вказану інформацію.


За інформацією Чернігівської окружної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини