Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:40:00

У Чернігові матеріальну допомогу від міста отримають 74 родини з малюками

20.01.2023   12:19Агенцiя

У січні одноразову матеріальну допомогу при народженні дитини отримають 74 мешканки, які зареєстровані і наразі перебувають у Чернігові, на загальну суму 580 тисяч гривень. Виконавчий комітет міської ради 19 січня погодив черговий список таких сімей з немовлятами.

Нагадуємо, що кожна родина при народженні дитини має можливість отримати підтримку від міста. Виплати здійснюються в рамках Програми підтримки народжуваності, яка розроблена за ініціативи Чернігівського міського голови і направлена на покращення демографічної ситуації в місті.

Тож, цього місяця такі виплати з бюджету Чернігівської територіальної громади отримають:

46 сімей — по 5 тис. грн на першу дитину — на загальну суму 230 тис. грн;
21 сім’я — по 10 тис. грн на другу дитину — на загальну суму 210 тис. грн;
6 сімей — по 20 тис. грн на третю дитину — на загальну суму 120 тис. грн;
1 сім’ї, в якій народилася четверта дитина — 20 тис. грн.
Повний комплект документів, який розглядається комісією з попереднього вивчення питання надання допомоги при народженні, подається до відділу звернень громадян Чернігівської міської ради не пізніше, ніж через 12 місяців після народження дитини.

Перелік необхідних документів:
заява від імені матері, яка постійно проживає з дитиною та місце проживання якої зареєстровано в реєстрі територіальної громади міста Чернігова;
копія свідоцтва/свідоцтв про народження дитини/дітей (з пред’явленням оригіналів);
копія сторінок паспорту громадянина України, що засвідчують особу матері дитини, та місце її реєстрації з наданням копії витягу із реєстру територіальної громади, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи (з пред’явленням оригіналів);
для власників ID-паспорта - копія лицьової та зворотної сторінок та копія витягу із реєстру територіальної громади, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи (з пред’явленням оригіналів);
копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, або копія сторінки паспорта з відміткою про відмову громадянина від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків через свої релігійні переконання;
довідка про перебування дитини під наглядом лікаря з медичного закладу або лікаря (фізичної особи – підприємця), що здійснює приватну медичну практику, з яким укладено декларацію.
 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.