Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:06:11

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 16 січня по 8:00 17 січня 2023 року

17.01.2023   10:18Агенцiя

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме:  2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійна ситуація на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждало.

Аварійні ситуації на мережах життєзабезпечення –  1:

Внаслідок погіршення погодних умов сталося пошкодження повітряних ліній електропостачання, відключено 2 ЛЕП 10 кВ та 2 ЛЕП 10 кВ частково, 43 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишилися 12 населених пунктів;  Новгород-Сіверськоий район -2, Прилуцький район -9, Корюківський район -1.  (2049 абонентів). Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами АТ "Чернігівобленерго"

Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- м. Носівка Ніжинського району по вул. Автоколонна  о 10 год. 20 хв. 16 січня  водій  автомобіля ʺВАЗ 21013ʺ не впоравшись з керуванням автомобіля, виїхав на ліве узбіччя, де здійснив наїзд на металевий паркан. Внаслідок ДТП водій автомобіля отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до Носівської міської лікарні.

- в м. Сновськ Корюківського району по вул. Залізнична  о 19 год. 46 хв.   16 січня водій автомобіля (особа водія та марка автомобіля встановлюється) здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та госпіталізований до Сновської ЦРЛ.          

Пожежі – 2:

пожежі в житловому секторі – 1:

- в м. Сновськ Корюківського району (Сновська ТГ) по вул. Преображенська, 6 о 04 год. 13 хв. 17 січня  сталася пожежа господарської будівлі (4х5 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, пошкоджено конструктивні елементи стін на площі 5 кв.м. Причина та збиток - встановлюються.

пожежі на транспорті – 1:

- біля с. Богданівка (8 км автодороги Малківка-Богданівка Прилуцького району (Линовицька ТГ)  о 16 год. 27 хв. 16 січня сталася пожежа легкового автомобіля ʺВАЗ-2109ʺ. Вогнем знищено навісне обладнання двигуна, облицювання салону, пошкоджено окремі конструктивні елементи кузова автомобіля. Причина -розгерметизація паливної системи автомобіля.  

Інші повідомлення:

Через підйом рівня води в р. Дніпро із збільшенням її шару на окремих ділянках заплави, підтоплено споруди господарського призначення в окремих домоволодіннях в межах вул. Набережна, вул. Гоголя, вул. Садова (35 домоволодінь,мешканець) в с. Мньов, (Михайло-Коцюбинська ТГ), Чернігівського району; перелито проїзну частину вул. Новікова (25 домоволодінь, 27 мешканців) в смт Радуль (Ріпкинська ТГ), Чернігівського району.

Через підйом рівня води в р. Десна із збільшенням її шару на окремих ділянках заплави, порушене пряме транспортне сполучення з с. Бирине, с. Прокопівка, с. Підгірне (Новгород-Сіверська ТГ), Новгород-Сіверського району.

За інформацією Чернігівського обласного центру з гідрометеорології 17-20 січня на ділянці р. Дніпро в межах Чернігівського району зберігатиметься значне затоплення заплави, можливе порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими населеними пунктами та початкове затоплення житлових будинків в смт Любеч (Любецька ТГ), Чернігівського району.

На ділянці р. Десна (Новгород-Сіверський - Макошине) в межах Новгород-Сіверського та Корюківського районів триватиме поступове підвищення рівнів води на 2-5 см за добу з подальшим затопленням заплави та порушенням транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж р. Десна.

На р. Снов зберігатиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодороги місцевого значення в межах Корюківського району.

Виявлення та знешкодження боєприпасів: не зареєстровано (з початку бойових дій - 49162 ВНП).

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 9-14 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 9 мкр/год., Ніжин – 10 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 16 січня по 20 годину 17 січня очікується хмарна погода, невеликий мокрий сніг та дощ, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 1- 6º тепла.

По Чернігову хмарна погода, невеликий мокрий сніг та дощ, на дорогах  ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 3- 5º тепла.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.