Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:03:37

Незабаром у Чернігові запрацює новий тролейбусний маршрут, схема руху якого поєднає довоєнні №6 та №8

12.01.2023   13:12Агенцiя

З наступного тижня, 16 січня, у місті запрацює новий тимчасовий тролейбусний маршрут "8Т" (вул. Незалежності – міська лікарня №2).

Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради 12 січня. Це буде наразі найдовший за протяжністю тролейбусний маршрут.

— Це, власне, об'єднання колишніх тролейбусних маршрутів №6 та №8. І той, і той маршрути, не були занадто цікавими та рентабельними, вони були більш соціальними. Тому — це своєрідний експеримент. Як він себе покаже, ми побачимо згодом. На сьогодні, аби мешканцям було зручно, ми плануємо зробити інтервал його руху 12-14 хвилин, що потребує 10-12 одиниць техніки на маршруті, — розповів начальник КП "ЧТУ" Руслан Ємець.

Новий тимчасовий тролейбусний маршрут курсуватиме від  зупинки «вул. Незалежності» за наступним шляхом проходження:

вул. Любецька
вул. Івана Мазепи
просп. Миру
просп. Перемоги
вул. Івана Мазепи
вул. Толстого
вул. Єлецька
вул. Преображенська
вул. Василя Тарновського
вул. Шевченка
просп. Левка Лук’яненка
вул. Доценка
вул. Генерала Пухова
вул. Генерала Бєлова
вул. 1-го Травня до зупинки «Міська лікарня № 2».
Та у зворотному напрямку від зупинки «Міська лікарня №2» вулицями 1-го Травня, Левка Лук’яненка, Шевченка та далі за аналогічним зворотним маршрутом до кінцевої зупинки «вул. Незалежності».

Запустити цей маршрут вдалося завдяки реконструкції контактної лінії ділянки мережі електротранспорту на перехресті вулиць Івана Мазепи і Толстого, що наразі дозволяє тролейбусам здійснювати поворот праворуч з Толстого на Мазепи та в зворотному напрямку.

— Це питання у нас ще виникло пару років тому. Технічна проблема вирішення цього питання — не було змоги їхати перехрестям Мазепи-Толстого. Після активної фази бойових дій, що відбувалася минулого року, та частина  ділянки вулиці Мазепи, від танку до "Хімволокно," була майже повністю зруйнована і під час її відновлення, у нас уже був раніше замовлений проєкт виконання робіт на цьому перехресті.  І, згідно цього проєкту, ми зробили таким чином, щоб перехрестя Мазепи-Толстого міг рухатися тролейбус у будь-якому напрямку, — каже начальник КП "ЧТУ".

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.