Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:07:46

На Чернігівщині росіяни обстріляли бригаду енергетиків

03.01.2023   15:23Агенцiя

Сьогодні зранку російські окупанти вкотре обстріляли прикордонні райони Чернігівщини.

Починаючи з 8.10 військові зафіксували 19 приходів зі ствольної артилерії. На щастя, ані люди, ані об’єкти інфраструктури цього дня не постраждали, а наші енергетики можуть продовжувати виконувати свою планову роботу, в тому числі – усувати наслідки більш ранніх обстрілів.

Отримувати новорічні «сюрпризи» від рашистів працівники прикордонних дільниць АТ «Чернігівобленерго» почали ще 30 грудня.

Найбільше цього разу дісталося новгород-сіверським енергетикам. Про це повідомляють у «Чернігівобленерго».

«По обіді 30 січня наша бригада із чотирьох чоловік виїхала на ремонт лінії 10 кВ, що за 500 метрів від російського кордону. Пошкодження лінії було аварійним, причина – несприятливі погодні умови», – розповідає старший майстер Новгород-Сіверської дільниці Корюківського РЕМ АТ «Чернігівобленерго» Роман Антоненко.

 

«Однак закінчити ремонні роботи хлопцям не вдалося – просто над собою вони побачили дрон, а за кілька хвилин метрах у 30 від місця ремонту розірвався снаряд. Довелося дуже швидко збирати обладнання і тікати. Однак на цьому все не закінчилося – машину енергетиків обстріляли просто на ходу», — додав він.

Як пізніше повідомили у Чернігівському прикордонному загоні, того дня Новгород-Сіверську громаду обстрілювали мінами калібру 120 мм та реактивними снарядами. На щастя, всі енергетики залишилися живими і наступного дня виїхали на ремонт все тієї ж лінії – попри небезпеку всі споживачі, які живилися від неї, були заживлені. У таких умовах ще з лютого минулого року продовжують працювати енергетики чотирьох прикордонних дільниць «Чернігівобленерго» – Новгород-Сіверської, Семенівської, Сновської та Городнянської.

Незважаючи на постійну небезпеку і часто пряму загрозу життю, ці люди не відмовилися від своєї непростої роботи і продовжують щодня її сумлінно виконувати. Усі вони – невидимі бійці енергетичного фронту, який зараз аж ніяк не менш важливий, ніж бойовий фронт, спражні герої, якими ми дуже пишаємось.

Челайн

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.