Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:58:36

Навчання для журналістів з надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій

22.12.2022   11:35Агенцiя

Багато дієвих порад та практичні знання при наданні першої домедичної допомоги отримали представники чернігівських ЗМІ від з тренерки Олександри Стародуб під час навчання, що було організоване за підтримки ГО “Інститут масової інформації” в приміщенні “Медіабаза. Чернігів” 17 грудня.

“ Я пам’ятаю лише шкільну програму, - каже журналістка інтернет-портал “Челайн” Наталія Солодовник. - Але таких знань ми там не отримували. Під час навчання в медіахабі я дізналася: що виходити із обваленого приміщення треба тримаючись за стіну лівою рукою, щоб зупинити сильну кровотечу, турнікети треба накладати вище рани, як правильно  звільнити дихальні шляхи потерпілого. І  це далеко не всі корисні та дієві поради я отримала із цього тренінгу.”

Практичні знання, що надала Олександра Стародуб корисні не лише під час військового стану, каже  чернігівська журналістка Валентина Остерська: “ Це те, що повинен кожен знати навіть у мирному житті. Всяке буває навіть в черзі за хлібом. - Ділиться враженнями Валентина. -Я наприклад, з’ясувала, яким має бути наповнення аптечки і вже навіть замовила собі термоковдри, протиопікові серветки та спеціальні ножиці. Я  вияснила хронометраж надання допомоги, що на кожну процедуру є чітко визначений час, аби врятувати людині життя. Навіть те, як правильно знімати рукавички, після надання першої домедичної допомоги.”

Протягом дня представники ЗМІ Чернігова проходили навчання з надання першої домедичної допомоги. Отримала багато корисної інформації та відпрацювали, отримані навички, на практичних завданнях. По завершенню тренінгу присутні  отримали сертифікати про проходження курсу домедичної допомоги в умовах бойових дій та військового стану. Також ІМІ надала тактичні аптечки для представників редакцій, що брали участь в навчанні.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.