Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:18:20

Владислав Атрошенко провів зустріч з послом Франції в Україні, а також мерами міст Гавр та Сен-Жермен-ан-Ле

21.12.2022   11:01Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 20 грудня, провів півторагодинну зустріч з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном, мером міста Гавр, екс-Прем’єр-міністром Французької Республіки Едуардом Філіпом та мером міста Сен-Жермен-ан-Ле Арно Перікаром. Під час спілкування обговорювалася співпраця Франції з Україною та Черніговом, зокрема.

    — Важливо, що міжнародні колеги України зацікавлені та ініціюють такі зустрічі з представниками місцевого самоврядування, які є голосом своїх громад. Мери відкрито можуть говорити про виклики цієї війни і як вони, на своєму рівні, бачать завтрашній день України і взагалі її майбутнє.

    Про це я власне і мав нагоду сьогодні розказати, — повідомив після зустрічі Чернігівський міський голова. 

Владислав Атрошенко також проінформував і про що йшлося під час розмови.

    — Спілкуючись з представниками Франції, я попросив розглянути різні варіанти допомоги і підтримки України, в тому числі, і шляхом розроблення конкретних проектів, які б їм було цікаво реалізувати у нас та інвестувати в це.

    Сьогодні геополітична картина світу змінюється, вплинула на це — розв'язана росією війна в Україні. І якими ми всі після неї будемо — залежить від того, яку участь у пришвидшенні перемоги в ній України та плануванні післявоєнної відбудови візьмуть різні країні. Я закликав Францію стати однієї із провідних у цьому питанні.

Крім того, міський голова принагідно і вкотре, висловив слова вдячності Франції та всьому її народу за вже надану на всіх рівнях підтримку у боротьбі з російським агресором, як Україні, так і нашому Чернігову.

Зазначимо, що французький регіон Іль-де-Франс задекларував опіку над Чернігівською областю, а наше місто нещодавно підписало Угоду про співпрацю з містом Реймс

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини